Ο Μιχάλης Σαράντης νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χορν» 2015
Ανακοινώθηκε ο φετινός νικητής του βραβείου Δημήτρης Χορν. Το σταυρό του μεγάλου ηθοποιού θα κατέχει για ένα χρόνο ο Μιχάλης Σαράντης που βραβεύτηκε για το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ). Και το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).
A
A
Ο Μιχάλης Σαράντης παρέλαβε τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν από τον περσινό νικητή Γιώργο Χρυσοστόμου.
Σημειώνουμε ότι ο θεσμός σημπληρώνι φέτος δεκαπέντε χρόνια. Το βραβείο “Δημήτρης Χορν” είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.
Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.
Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2013-2014 (Φθινόπωρο 2013-Καλοκαίρι 2014), με αλφαβητική σειρά, ήταν οι ακόλουθοι:
- Μάνος Καρατζογιάννης για το ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Simon Stephens, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα).
- Ντένης Μακρής για το ρόλο του Άμλετ, στον έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία)
- Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του: στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service» , σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Και στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χἀρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής).
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Εορταστικό Γκαλά στο Μέγαρο: Ο γύρος του κόσμου σε 80 (και κάτι) λεπτά με την ΚΟΑ
Γιώργος Παπαγεωργίου και Polkar τα Χριστούγεννα στον Σταυρό του Νότου
Τα swing του Μανώλη Χιώτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
ΔΕΗ Christmas Factory: Χριστούγεννα με την «Καλή Ενέργεια» της ΔΕΗ
Release Athens 2026: Οι Thievery Corporation συναντούν τους Wailers στην Πλατεία Νερού
Alli Mia Mera: Ο Leon of Athens κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι
Πρεμιέρες: Το επικό “Avatar” του Κάμερον συνεχίζεται
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Γιορτές χωρίς το βάρος της ζυγαριάς: Τι λέει η διατροφολόγος για τα κιλά των γιορτών
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου