MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανοιχτή πρόβα με την Έντα Γκάμπλερ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου από τις 11.00 έως τις 13.30 η Στέγη σου δίνει τη δυνατότητα να ζήσεις την απόλυτη θεατρική εμπειρία: Να παρακολουθήσεις μια πρόβα πριν από την πρεμιέρα μιας παράστασης! Ποια είναι τα τελικά στάδια προετοιμασίας; Τι απρόοπτα μπορούν να συμβούν;

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Στην τελική ευθεία πριν από την έναρξη της παράστασης “Έντα Γκάμπλερ” του κορυφαίου Νορβηγού δραματουργού Ερρίκου Ίψεν, οι μαθητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν την ομάδα blindspot theatre group στην πρόβα της!

Πριν ανοίξουν οι πόρτες στο κοινό, οι μαθητές θα βρεθούν στη σκηνή της Στέγης και, ως σιωπηλοί παρατηρητές, θα παρακολουθήσουν τους συντελεστές της ομάδας να δουλεύουν τις τελικές λεπτομέρειες της παράστασης: Πώς θα διορθώσει ο σκηνοθέτης μια φράση; Τι πρέπει να αλλάξει ο σκηνογράφος; Πώς μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα ένας απρόβλεπτος ήχος ή ένας προβολέας που άναψε πριν από την ώρα του; Από τα παρασκήνια, οι μαθητές θα δουν μπροστά στα μάτια τους τη δημιουργική διαδικασία να ολοκληρώνεται!

Θα γνωρίσουν την ηρωίδα ενός σπουδαίου κλασικού κειμένου μέσα από την πρωτοποριακή προσέγγιση της θεατρικής ομάδας blindspot theatre group.

Σύμφωνα με την υπόθεση, η Έντα Γκάμπλερ μεγαλώνει με τον πατέρα της σε ένα αριστοκρατικό περιβάλλον, όπου μαθαίνει να αποζητάει το απόλυτο και να μισεί τους συμβιβασμούς. Ο γάμος της με τον απλοϊκό και χαμηλότερης κοινωνικής στάθμης Γέργκεν Τέσμαν την αφήνει ανικανοποίητη, ενώ ο μοναδικός άντρας που μπορεί να αναμετρηθεί μαζί της είναι ο Άιλερτ Λέβμποργκ, ένας ευφυής επιστήμονας, που όμως αναλώνεται σε άσκοπες διασκεδάσεις και καταχρήσεις…

Η ομάδα blindspot theatre group ξαναγράφει το έργο με τη μορφή κινηματογραφικού σεναρίου και το φέρνει στο σήμερα.
Απευθύνεται σε: Μαθητές Λυκείου

Συντελεστές:

Κείμενο: Ερρίκος Ίψεν
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Απόδοση, δραματουργική επεξεργασία: Γιώτα Αργυροπούλου & Μιχάλης Κωνσταντάτος
Σκηνικά-Κοστούμια: Kenny MacLellan
Μουσικός σχεδιασμός: Γιώργης Σακελλαρίου
Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου
Κίνηση: Γιώργος Μάτσκαρης
Ηθοποιοί: Γιώτα Αργυροπούλου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Φριντζήλας

Συζήτηση μετά την παράσταση “Εντα Γκάμπλερ” με τους συντελεστές
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014
Συντονισμός: Σοφία Ευτυχιάδου, θεατρολόγος

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b