MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The Twilight Saga: Breaking Down – Part 2

Ο έρωτας ανάμεσα στο γοητευτικό βαμπίρ Έντουαρντ (Ρόμπερτ Πάτινσον) και τη νεαρή Μπέλα (Κρίστεν Στιούαρτ) λήγει ένδοξα με την ταινία “The Twilight Saga: Breaking Down – Part 2”. Είναι η πέμπτη και τελευταία ταινία της σειράς Τwilight, που βασίζεται στα μυθιστορήματα της Μελίσσα Ρόζεμπεργκ και λατρεύτηκε από το κοινό.Απολαύστε την ταινία στο ΟΤΕ CINEMA 1 HD στις 7 Δεκεμβρίου

author-image Μάρη Τιγκαράκη

The Twilight Saga: Breaking Down – Part 2

Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος της κινηματογραφικής βαμπιρικής σειράς, που σκηνοθετεί ο Μπιλ Κόντον βρίσκουμε την Μπέλα και τον Έντουαρντ ερωτευμένους όσο ποτέ και… συμβατούς, μια και η Μπέλα είναι πια κανονικό βαμπίρ. Το ζευγάρι έχει και την κόρη του, τη Ρενέσμε. Η Μπέλα, ο Εντουαρντ, όλοι οι Κάλεν και οι Λυκάνθρωποι μαζί θα χρειαστεί να πολεμήσουν ενάντια στην ηγεμονία των Βολτούρι, προκειμένου να προστατεύσουν την οικογένειά τους.

Ψυχή της εξέλιξης της ιστορίας είναι η μικρούλα Ρενέσμε Κούλεν, η οποία μεγαλώνει ταχύτατα στην ταινία. Εκτός από την 12χρονη τότε ηθοποιό Μακένζι Φόυ, για το ρόλο χρησιμοποιήθηκαν άλλες 10 ηθοποιοί (μικρότερες ακόμα), αλλά κι ένα μωρό δημιουργημένο από την ψηφιακή τεχνολογία. Μάλιστα, για τις εικόνες του μωρού, χρησιμοποιήθηκε τόσο το ψηφιακό, όσο και ένα πραγματικό μωρό τριών εβδομάδων. Η Κρίστεν Στιούαρτ προτιμούσε να δουλεύει με πραγματικά μωρά, γιατί θεωρούσε ότι την βοηθούσαν να αποδώσει καλύτερα το ρόλο της.

the-twilight-saga-breaking-dawn

Η τελευταία ταινία «Η χαραυγή μέρος δεύτερο» ήταν κι η πιο επιτυχημένη ταινία της σειράς. Ένα έργο που συνδυάζει το στοιχείο του ρομαντισμού, τη φαντασία και την περιπέτεια, μαγνήτισε το κοινό, που ήθελε να δει το φινάλε αυτού του διαφορετικού έρωτα. Τα κέρδη της ταινίας έφτασαν τα 830 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Ποιος άλλωστε δεν θα γοητευόταν από έναν έρωτα που κρατάει για πάντα; Η φράση «Για πάντα», που προβάλλεται στους τίτλους τέλους της ταινίας είναι η κι η τελευταία φράση του μυθιστορήματος της Μελίσσα Ρόζεμπεργκ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πόλος έλξης για το κοινό ήταν και το ζευγάρι των πρωταγωνιστών. Ο Ρόμπερτ Πάτινσον κι η Κρίστεν Στιούαρτ ήταν ζευγάρι όχι μόνο στην ταινία, αλλά και στην πραγματικότητα. Ωστόσο, ένα ερωτικό σκάνδαλο, με φωτογραφίες της Στιούαρτ να φιλιέται με έναν παντρεμένο σκηνοθέτη, προκάλεσαν ρήγμα στη σχέση τους. Η τελευταία ταινία της σειράς βγήκε στις αίθουσες μερικούς μήνες αφότου είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, αλλά αυτό δεν είχε κανένα κόστος στην επιτυχία της ταινίας.

Με την τεράστια επιτυχία του, συνολικά, τo Twilight δημιούργησε μόδα και ένα νέο είδος με σειρές ταινιών, που βασίζονται σε μυθιστορήματα σε συνέχειες, δημιουργούν τη νέα γενιά των σταρ του Hollywood και απευθύνονται κυρίως σε εφήβους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Hunger Games, που ακολούθησε το Twilight.

ΔΕΙΤΕ ακόμα τον Δεκέμβριο στον ΟΤΕ TV

Aκόμα βραβευμένες σειρές:
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη το OTE CINEMA 1HD προβάλλει κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές σε πρώτη προβολή!

Κάθε Τρίτη στις 21.00 το βραβευμένο με Emmy FARGO και στις 22.00 το σκοτεινό BANSHEE
Κάθε Τετάρτη στις 21.00 τον 5ο Κύκλο της πολυβραβευμένης σειράς της NBC Universal, Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ (Downton Abbey) και τη στις 22.00 τη συναρπαστική σειρά τρόμου HEMLOCK GROVE

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b