MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Robocop επιστρέφει στη δράση και στον ΟΤΕ ΤV

O θρυλικός αστυνομικός-ρομπότ, ο Robocop του Paul Verhoeven (1987) επιστρέφει 25 χρόνια μετά, σ’ ένα εντυπωσιακό remake της διάσημης ταινίας της δεκαετίας του ’80, το οποίο σκηνοθετεί o José Padilha. Είναι η γνωστή ιστορία του αστυνομικού, του οποίου εγκέφαλος μπαίνει σε ένα ρομπότ και γίνεται το απόλυτο μηχανικό-ανθρωποειδές όργανο επιβολής του νόμου, πατώντας πάνω στο διαρκές ερώτημα της υπεροχής ανάμεσα στους ανθρώπους και τις μηχανές.H ταινία θα προβληθεί στις 27 Νοεμβρίου στο OTE CINEMA 1

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο νέος Robocop χαρακτηρίζεται από καταιγιστική δράση και εντυπωσιακά ψηφιακά εφέ, ενώ δεν λειπεί η κριτική ματιά στο αμερικανικό σύστημα. 

H ιστορία τοποθετείται στο 2041. Η πρωτοπόρος εταιρεία Omnicorp κρατάει τα ηνία της ρομποτικής τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός τους εξασφαλίζει στην Αμερική νίκες σε όλον τον κόσμο. Ο Alex Murphy είναι ένας στοργικός σύζυγος και πατέρας. Πάνω από όλα είναι ένας καλός αστυνομικός που κάνει τα πάντα για να σταματήσει το έγκλημα και τη διαφθορά στο Ντιτρόιτ. Όταν όμως τραυματίζεται σοβαρά στη γραμμή του καθήκοντος, η Omnicorp αναλαμβάνει να τον μετατρέψει σε πανίσχυρο άνθρωπο-ρομπότ. Ο Robocop επιστρέφει στους δρόμους της πόλης με απίστευτες νέες ικανότητες. Όμως οι μνήμες του ως άνθρωπος τον κατατρέχουν ακόμα. Τελικά πόσο μπορεί η “μηχανή” ν’ απαρνηθεί τις ανθρώπινες αξίες και το συναίσθημα; 

Η ταινία εκτός από action movie, με έντονη δράση, δίνει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης. Στο μυαλό του Robocop, βλέπουμε ότι η νοημοσύνη της μηχανής διαρκώς συγκρούεται με τα ανθρώπινα συναισθήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον δύο χαρακτήρες της ταινίας έχουν πάρει τα ονόματά τους από σημαντικούς φιλοσόφους, με ισχυρές απόψεις γύρω από το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Γερουσιαστής Dreyfus (τον οποίο ερμηνεύει ο Zach Grenier) πήρε το όνομά του από τον αμερικανό φιλόσοφο Hubert Dreyfus, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική για τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης και αρνείται πως αυτή μπορεί να φτάσει στα επίπεδα της ανθρώπινης νόησης. Συνάμα, ο Dr Dennett Norton φαίνεται ότι πήρε το όνομά του από τον Daniel Dennett, έναν στοχαστή σύγχρονο του Dreyfus, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι εφικτή, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αντιγραφεί η ανθρώπινη σκέψη σε software.

Στην ταινία, εκτός από τον πρωταγωνιστή Joel Kinnaman εμφανίζονται πολύ σημαντικοί ηθοποιοί, όπως ο σπουδαίος Gary Oldman και ο Michael Keaton, γνωστός από σημαντικές ερμηνείες του στις ταινίες του Tim Burton (Σκαθαροζούμης). Την κινηματογραφική ιστορία του Oldman και του Keaton την συνδέει κι ένας άλλος υπερήρωας, ο Batman. Ως γνωστόν ο Michael Keaton ερμήνευσε τον Batman στις ταινίες του Tim Burton το 1989 και το 1992. Από την πλευρά του, ο Gary Oldman έχει ερμηνεύσει τον Jim Gordon,  αστυνομικό και μεγάλο σύμμαχο του Batman, στην τριλογία του Christopher Nolan με πρωταγωνιστή τον “Σκοτεινό Ιππότη”.  

Δείτε ακόμα τον Νοέμβριο στον ΟΤΕ ΤV

SUZANNE στις 19 Νοεμβρίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD
suzanne-2013-3-g

H Σουζάν και η μεγαλύτερη αδερφή της Μαρία ζουν μαζί με τον χήρο πατέρα τους Νικολά. Τα δύο κορίτσια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους, παρά τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους: η χαμηλών τόνων Σουζάν απολαμβάνει την παρέα και την αγάπη της δυναμικής, ανεξάρτητης Μαρίας. Τις γνωρίζουμε σαν μαθήτριες του δημοτικού, ενώ σύντομα βλέπουμε την έφηβη Σουζάν να ανακοινώνει ότι είναι έγκυος. Αμέσως μεταφερόμαστε πέντε χρόνια μετά και ο γιος της Τσάρλι, είναι ήδη μέλος της οικογένειας, ενώ ο πατέρας του είναι απών και δεν αναφέρεται ποτέ. Την περίοδο εκείνη, η Σουζάν εργάζεται στην ίδια μεταφορική εταιρεία, στην οποία είναι υπάλληλος ο πατέρας της. Η ζωή τους περιπλέκεται όταν εκείνη γνωρίζει τον Ζουλιέν, έναν γοητευτικό μικροκακοποιό, με τον οποίο ερωτεύονται αμέσως. Όταν ο Ζουλιέν θα χρειαστεί να φύγει από την χώρα, η Σουζάν θα πρέπει να πάρει τη δύσκολη απόφαση να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και την οικογένειά της…

Μια από τις καλύτερες γαλλικές ταινίες του 2013, ταινία της Κατέλ Κιγιεβερέ άνοιξε την Εβδομάδα Κριτική στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, απέσπασε τον Αργυρό Αλέξανδρο στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Σεζάρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Φορεστιέ, Αντέλ Ενέλ, Φρανσουά Νταμιάν, Πολ Αμί

ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2 («Despicable Me 2») – 23 Nοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD
despicable-me-2
Ο «Απαισιότατος» αλλά πολύ διασκεδαστικός ήρωας Γκρου έχει αλλάξει χαρακτήρα, από τότε που έγινε πατέρας κι έχει αποκτήσει συνείδηση. Έτσι, επιστρατεύεται από μια οργάνωση καλών και αγωνίζεται για την αντιμετώπιση του κακού και τη σωτηρία του κόσμου.

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, μία απόρρητη οργάνωση, αφοσιωμένη στη διεθνή δίωξη του κακού, στρατολογεί τον Γκρου για να τη βοηθήσει ενάντια σε μια νέα παγκόσμια απειλή. Αν και αρνητικός στην αρχή, τελικά θα αναλάβει μαζί με τα Minions του και τη Λούσι να ξεσκεπάσει τον mastermind υπεύθυνο.

Μπορεί να μην έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού που έκανε το πρώτο «Despicable Me» μια τόσο απολαυστικά ευχάριστη έκπληξη ωστόσο και αυτή η ταινία είναι εξαιρετικά εμπνευσμένη και δεν υπάρχει περίπτωση μικροί και μεγάλοι να μην το διασκεδάσουν. Το τρισδιάστατο animation είναι εξαιρετικά φτιαγμένο, το κωμικό τάιμινγκ σε ατάκες, δράση και οπτικά ευρήματα λειτουργεί και τα ξεκαρδιστικά minions έχουν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο, οπότε το γέλιο δεν λείπει.
Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν ξανά οι Pierre Coffin και Chris Renaud και το σενάριο έγραψαν οι Cinco Paul και Ken Daurio. Τις φωνές τους δανείζουν οι Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamim Bratt.

Η ταινία που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον Οκτωβρίου 2013, ήταν υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Τραγουδιού, ενώ με εισπράξεις 970 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, έγινε η πιο εμπορική ταινία κινουμένων σχεδίων για το 2013, τρίτη πιο εμπορική ταινία για την ίδια χρονιά και η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία των στούντιο της Universal.

ΡΑΛΦ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ (Wreck-It Ralph) 30 Νοεμβρίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD
Wreck-It-Ralph-wallpapers-4

Ήρωες παλιών arcade games ζωντανεύουν και αναλαμβάνουν δράση σε ένα αρκετά απολαυστικό, ευρηματικό, δραστήριο και διασκεδαστικό animation…

Ο Ραλφ, γνωστός ως Καταστροφέας, είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και τρεις δεκαετίες σ’ ένα κλασικό πια video game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Μαστρο-Φέλιξ που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια και ξεκινάει μια περιήγηση σε διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video games θα γίνει η αιτία να απελευθερωθεί ένας θανάσιμος ιός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ θα συναντήσει την απροσάρμοστη κι εριστική νεαρή Βανέλοπη Φον Σβιτς. Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over;

Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, με σκηνοθέτη το Ριτς Μουρ («Simpsons», «Futurama») και executive παραγωγό τον Τζον Λάσετερ («Toy Story»), είναι κοντά στην αντίληψη της Pixar. Κλείνοντας το μάτι στους φίλους των παλιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δημιουργεί με μπόλικη φαντασία, ευρηματικότητα και δημιουργική ευκινησία έναν φανταστικό κόσμο, με διασκεδαστικούς χαρακτήρες και ωραία ευρήματα. Δεν ξεχνάει βεβαίως και το παιδικό κοινό, με έναν αποτελεσματικό συνδυασμό πολύχρωμων ερεθισμάτων, πλάκας, δράσης και συναισθήματος. Αν και η πλοκή ακολουθεί ένα μάλλον συμβατικό δρόμο σε σχέση με τις αρχικές υποσχέσεις, το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρκετά απολαυστικό. Ωραίο δέσιμο προσωπικότητας ηθοποιών (Τζον Σι Ράιλι, Σάρα Σίλβερμαν, Τζέιν Λιντς) με τους καρτούν χαρακτήρες στην αυθεντική εκδοχή.


Aκόμα μη χάσετε τις συναρπαστικές σειρές:

FARGO- κάθε Τρίτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD.
BANSHEE- κάθε Τρίτη στις 22.00 OTE CINEMA 1HD.OTE CINEMA 1HD.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b