MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Hugh Grant: Παραλίγο να χαθεί η καριέρα του επειδή ήταν πολύ όμορφος!

Καλώς ή κακώς, συνήθως η ομορφιά είναι ένας παράγοντας που βοηθάει πολύ στην καριέρα ενός ηθοποιού- ιδίως στον κινηματογράφο. Κι όμως ένας αστέρας πρώτου μεγέθους παραλίγο να χάσει ένα ρόλο, που του έχτισε την καριέρα, επειδή ήταν υπερβολικά όμορφος.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία “4 Γάμοι και μία κηδεία” ήταν αυτή που απογείωσε την καριέρα του 32χρονου τότε Hugh Grant σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι όμως, παραλίγο να χάσει αυτόν τον ρόλο, επειδή δεν τον ήθελε ο σεναριογράφος.

Αν και είχε πάρει μέρος σε αρκετές δουλειές μέχρι τότε, όπως την ταινία “Bitter Moon” του Roman Polanski (1992), ο βρετανός ηθοποιός έβλεπε ότι η καριέρα του δεν είχε την πορεία που θα ήθελε κι ετοιμαζόταν να τα παρατήσει. Αλλά το 1994, ήρθε στα χέρια του το σενάριο του “4 Γάμοι και μία Κηδεία”, που τον εξέπληξε. Αμέσως κατάλαβε ότι αυτή η ταινία θα γινόταν επιτυχία.

“Αν διαβάσεις τόσα πολλά κακά σενάρια, όσα έχω διαβάσει εγώ, τότε νιώθεις ευγνώμων αν ένα σενάριο είναι πραγματικά αστείο!” δήλωσε αργότερα ο Hugh Grant. Το πρόβλημα είναι πως μπορεί ο Grant να είναι ευγνώμων στον σεναριογράφο Richard Curtis, για το σενάριο που έγραψε, αλλά μάλλον δεν θα του είναι καθόλου ευγνώμων για κάτι άλλο: Ο σεναριογράφος δεν τον ήθελε στην ταινία, που είχε γράψει, σύμφωνα με την Daily Mail.  

“Το πιο βασικό στοιχείο για την ταινία, όταν την έγραφα ήταν ότι ο πρωταγωνιστής δεν θα ήταν όμορφος” δήλωσε ο σεναριογράφος. Και συνέχισε ότι ψήφισε εναντίον του γοητευτικού τριαντάρη τότε Hugh Grant, αλλά τελικά υπερίσχυσε η άποψη του σκηνοθέτη και του παραγωγού, για 2 προς 1. Άλλος ένας δηλαδή να συμφωνούσε μαζί με τον σεναριογράφο κι ο Grant δεν θα έκανε την καριέρα, που ξέρουμε σήμερα.

Κι ο Hugh Grant το έχει παραδεχθεί πως ο σεναριογράφος ήταν εναντίον του. “Έπρεπε να κάνω οντισιόν και στην πραγματικότητα ήμουν πολύ ανεπιθύμητος. Ο Richard Curtis έκανε ό,τι μπορούσε, για να με εμποδίσει να πάρω το ρόλο, μετά την οντισιόν. Ήταν πολύ τραυματική οντισιόν.” Ο Hugh Grant διαβασε στο συγγραφέα, τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό τον λόγο που είχε βγάλει στο γάμο του αδερφού του, ελπίζοντας να τους γοητεύσει. Μάλλον, όμως, το αντίθετο συνέβη. Του φάνηκε, όπως παραδέχεται, ότι ήθελαν κάποιον πιο καθημερινό άνθρωπο. Ο Hugh Grant έδειχνε υπερβολικά σικ και ψιλομύτης. 

Τελικά, ο Hugh Grant, πήρε το ρόλο, επειδή, όπως πιστεύει, “δεν μπορούσαν να βρουν κάποιον άλλο”. Η επιλογή τους, πάντως, δικαιώθηκε απόλυτα. Και η ταινία έγινε παγκόσμιο hit και ο Hugh Grant έγινε μεγάλος αστέρας του σινεμά, που ξεπέρασε τα βρετανικά σύνορα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b