MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το 10ο Reworks Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ένα πολύ σημαντικό μουσικό φεστιβάλ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη το 3ο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Το Reworks Festival, που φέτος κλείνει τα 10 του χρόνια, θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου μ’ ένα special opening event στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την συνέχεια θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου με ένα πλήθος εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν εκτός από συναυλίες, εργαστήρια, ομιλίες, δωρεάν δρώμενα κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ βραβεύεται τα τελευταία 7 χρόνια στα 10 καλύτερα του κόσμου για το Μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Αμερικανο-Βρετανικό οδηγό Resident Advisor.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ειδικότερα το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με το live του Max Richter, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ορχηστρικής neo-clasical μουσικής, αλλά και της μουσικής του σινεμά. Ο δημιουργός της μουσικής σε πολλές σπουδαίες ταινίες, όπως το Βαλς με τον Μπασίρ και το “Prometheus” του Ridley Scott έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει το έργο του “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons”.

Max Richter

Πρωτεργάτης της neo-classical μουσικής, ο συνθέτης με τα 6 άλμπουμ στο ενεργητικό του, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ειδικά για το Reworks, την τελευταία του δουλειά, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Deutsche Grammophon.

Στην παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Richter θα συνοδεύεται από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης φέρνοντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την λεπτή και ατομική προσαρμογή του έργου του Βιβάλντι ζωντανά, έχοντας αναδιαρθρώσει το έργο με την άρση ενός αριθμού νοτών και αναδιοργανώσει συγκεκριμένα χωρία, προσθέτοντας σαγηνευτικές ηλεκτρονικές συνθέσεις.

Ώρες παραστάσεων: 20.30 και 22.00
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ προπώληση / 25 ευρώ στο ταμείο
Προπώληση εισιτηρίων από τα καταστήματα Vodafone και online από το www.tickethour.com

Άλλες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο του Reworks θα στηθεί ένα free street stage στην καρδία της πόλης όπου καλλιτέχνες της πόλης θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό. Για πρώτη χρονιά ωστόσο εντάσσει και το βράδυ της Παρασκευής ένα event ειδικά για το κοινό στο οποίο θα παρουσιαστεί ένα ειδικό showcase για πρώτη φορά σε ένα διαφορετικό χώρο για το κοινό.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου το Reworks και φέτος θα λάβει χώρα εκεί από όπου ξεκίνησε, τον ΜΥΛΟ. 7 ειδικά διαμορφωμένοι μουσικοί χώροι θα φιλοξενήσουν καλλιτέχνες και σχήματα από όλο τον κόσμο, τα οποία υπόσχονται να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον διεγερμένο από την στιγμή που ανοίγουν οι πόρτες μέχρι το πρώτο φως της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες για το πρόγραμμα εδώ

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b