MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Ενδιαφέρουσες επιλογές έχει η πολιτιστική ατζέντα αυτού του τριημέρου. Αν κι ο καιρός είναι λίγο κυκλοθυμικός, οι επιλογές για την έξοδο και την ψυχαγωγία μας είναι αρκετές. Από εξαιρετικού ενδιαφέροντος κινηματογραφικά πειράματα, όπως αυτό του Linklater στο “Μεγαλώνοντας”, μέχρι μεγάλες συναυλίες από διάσημα ονόματα από το εξωτερικό. Δε λείπουν τα φεστιβάλ και οι παραστάσεις, που ακόμα και το Σεπτέμβριο συνεχίζουν τις περιοδείες τους.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΣΙΝΕΜΑ

Μεγαλώνοντας: Η πιο ενδιαφέρουσα ταινία που βγαίνει αυτή την εβδομάδα. Η νέα ταινία του Richard Linklater, που είναι γνωστός σκηνοθέτης στον κόσμο του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, ως ένας από τους σημαντικότερους auteur αυτής της εποχής. Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν 12 χρόνια. Ο σκηνοθέτης μερικές ημέρες κάθε χρόνο έκανε γυρίσματα με τους πρωταγωνιστές του, τον Ellar Coltrane, την Patricia Arquette και τον Ethan Hawke (ξανά). Σκοπός της ταινίας είναι να φαίνεται με απολύτως ρεαλιστικό τρόπο το παιδί (Ellar Coltrane) που μεγαλώνει από τα 5 ως τα 18 του χρόνια.

Μέσα στον κυκλώνα: Για τους φαν των ταινιών καταστροφής, υπάρχει ένα θρίλερ με καταστροφικούς κυκλώνες που σπέρνουν τον όλεθρο και ήρωες που παλεύουν για τη ζωή τους. Στην αγωνιώδη ταινία καταστροφής, σε σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ, λήψεις από επαγγελματίες και ερασιτέχνες κυνηγούς καταιγίδων βάζουν το θεατή κατευθείαν στο μάτι του κυκλώνα, για να βιώσει τις πιο ακραίες εκφάνσεις της Μητέρας Φύσης.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Vanessa May στο Ηρώδειο: Η διάσημη βιολίστρια θα μας ταξιδέψει με Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Βιβάλντι αλλά και tango, Ινδική μουσική, pop τραγούδια, μελωδίες του Vangelis αλλά και σπουδαίες μπαλάντες. Και όλες αυτές τις φαινομενικά ετερόκλητες μουσικές, τις απογειώνει με το μοναδικό ηλεκτρικό βιολί της και με τις δυνατές ιδέες ενορχήστρωσης.
Παρασκευή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 21:00
1vanessa may

Paradise Lost στο Stage Volume 1: Για τους φαν της μέταλ μουσικής, έρχεται στην Αθήνα ένα συγκρότητμα που για περισσότερα από 25 χρόνια συνοδεύεται με ποιοτικές κυκλοφορίες και δίσκους που όρισαν μέταλ ιδιώματα. 5 χρόνια, 13 δίσκοι, εκατοντάδες show. Oι Paradise Lost ταξιδεύουν στην Αθήνα. Support group θα είναι οι Potergeist
Σάββατο στο Stage Volume 1: Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30, Potergeist on Stage: 20:30 – 21:10, Paradise Lost on stage :21:30

ΘΕΑΤΡΟ:

-Κατάδικός μου στο Κηποθέατρο Παπάγου: Η Ελένη Ράντου και ο «KATAΔΙΚΟΣ ΜΟΥ», η μεγάλη αθηναϊκή θεατρική επιτυχία των τελευταίων χρόνων ανεβαίνει σε θέατρα των Αθηνών. Μαζί με την Ελένη Ράντου οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος και Μπάμπης Γιωτόπουλος. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Παλούμπη.
Παρασκευή στο θέατρο Παπάγου, στις 20:45
1katadikos mou

ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Happy Festival στην Τεχνόπολη: Μια μεγάλη, πολύχρωμη μουσική γιορτή στην Τεχνόπολη, το φεστιβάλ φιλοξενεί πολύ σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής σκηνής, τους Marinah, CUBAN BEATS ALL STARS (Orishas), CLUB DE BELUGAS FEAT BRENDA BOYKIN, METASTAZ, ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ, GADJO DILO, αλλά και Happenings, Workshop και άλλες δράσεις, εγκαινιάζοντας το 1ο μεγάλο δίκτυο πολιτισμού στην Ελλάδα www.happyclub.gr που θα λειτουργήσει επίσημα από την 1η Οκτωβρίου 2014.
Σάββατο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στις 17:00

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b