MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Rockwave Festival 2014: Δωρεάν εισιτήρια για όσους γίνονται 18 τις μέρες του Φεστιβάλ!

Δεκαεννέα χρόνια λειτουργίας γιορτάζει φέτος το πρωτοποριακό Rockwave Festival, που έχει καταστεί θεσμός στη συνείδηση των απανταχού μουσικόφιλων. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σκηνές, πολλή τρέλα και περισσότερους από 40 καλλιτέχνες.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η αλήθεια είναι πως τα ονόματα του φετινού φεστιβάλ, σχολιάστηκαν όσο ποτέ στο παρελθόν. Πώς ταιριάζει σε ένα αμιγώς ροκ φεστιβάλ η Ν. Μποφίλιου, η hip hop μουσική ή ο Γ. Χαρούλης;  Την απάντηση τους έδωσαν ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας, Νίκος Λώρης και ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, Μάκης Μηλάτος, στη συνέντευξη που δόθηκε στο Stage Volume 1.

O Mάκης Μηλάτος που στηρίζει από την αρχή το φεστιβάλ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Από το 1996 το Rockwave έχει φιλοξενήσει τα περισσότερα από τα ονόματα που ο Έλληνας fan της μουσικής αναγκαζόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να τα δει ζωντανά. Παρόλα αυτά, υπάρχει μια συνεχής γκρίνια, που είναι δείγμα της ελληνικής πραγματικότητας. Όσοι θα βρίσκονται στο φετινό Rockwave, θα έχουν μια καλή αφορμή για να περάσουν καλά. Και όσοι απλά γκρινιάζουν, θα έχουν πάντα μια αφορμή για να το κάνουν”, ενώ συνέχισε δίνοντας ένα αν μη τι άλλο ρεαλιστικό παράδειγμα της ελληνικής γκρίνιας: “Γκρινιάζουμε για το πάρκινγκ, επειδή δεν μπορούμε να παρκάρουμε το αμάξι μας έξω από την είσοδο και χρειάζεται να περπατήσουμε χιλιόμετρα.”

rockwaave2014

Σχετικά με την πολυσυλλεκτικότητα του φετινού φεστιβάλ, ο δημοσιογράφος τόνισε: “Στο εξωτερικό τα φεστιβάλ αποτελούν συνάντηση μιας φυλής ανθρώπων που έχουν την ανάγκη να βρίσκονται εκεί, να είναι παρόντες στη συνάθροιση της φυλής τους. Όχι επειδή παίζουν δυνατά ονόματα και εύχομαι κάποτε το Rockwave να γίνει έτσι και να κατακτήσει το δικό του κοινό.”

Ο γενικός διευθυντής της DiDiMusic / Big Star Promotion και ο Μάκης Μηλάτος θυμήθηκαν ενώπιον του κοινού τα ευτράπελα του πρώτου Rockwave, δίνοντας στους νεότερους μια μικρή αίσθηση παρελθόντος: “Κάποιοι από τη συνομοταξία των σωμάτων ασφαλείας, θέλησαν τότε να κάνουν καριέρα, διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους για ναρκωτικά προς όλους τους καλλιτέχνες, μπας και βρουν κάποιο «λαβράκι».”

Σπουδαία είναι τα νέα για όσους γίνονται 18 τις ημέρες του Φεστιβάλ. Όσοι έχουν γεννηθεί στις 11 και στις 12 Ιουλίου 1996, δηλαδή τη χρονιά που διεξήχθη το 1ο Rock Of Gods, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας στο ταμείο, θα έχουν δώρο ένα δωρεάν εισιτήριο!

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και η hip hop ελληνική σκηνή που συμμετέχει στο φεστιβάλ. Ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor) παρέα με τους Noova Groova (Stab & DJ K), και το Βέβηλο των Βαβυλώνα, δήλωσε: “Μας δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξουμε μια hip hop σκηνή στο θεσμό του Rockwave 2014. Είναι για εμάς άλλη μια καλή ευκαιρία να συνυπάρξω με το Νικήτα αλλά και με πολλά καινούργια και διαλεγμένα hip hop συγκροτήματα που αντιπροσωπεύουν νέες τάσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλα τα διαφορετικά είδη που συμμετέχουν στο φεστιβάλ θα ταιριάξουν τη στιγμή της μουσικής με ένα μαγικό τρόπο”, ενώ συμπλήρωσε “Αυτό το Rockwave, θα αναγκάσει τους διοργανωτές των μεγάλων φεστιβάλ, να συμπεριλαμβάνουν εφεξής και τη hip hop σκηνή στο πρόγραμμά τους.”

1
Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με μια έκπληξη. Η διοργάνωση του φεστιβάλ, κάλεσε τηλεφωνικά το φιλέλληνα Eric Burdon, λίγο μετά την έλευση του στη χώρα μας. “Ανυπομονώ για αυτή τη βραδιά, καθώς είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ”, δήλωσε ο ίδιος για τη συμμετοχή του στο φετινό Rockwave στις 11 Ιουλίου, ενώ συνέχισε:

“Ο κόσμος να προετοιμαστεί για πολλή και καλή μουσική, από όλη τη δισκογραφία μου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες και περιμένουμε από το κοινό να είναι “τρελαμένο”, όπως εκείνο ξέρει”.

ΥΓ. Το φεστιβάλ θα αρχίζει κάθε μέρα στις 17:00 και θα ολοκληρώνεται στις 02:30 το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, εδώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b