MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Η μουσική γιορτάζει σε αυτό το τριήμερο πολιτισμού. Αυτό το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής βάζει τα μουσικά καλλιτεχνικά δρώμενα στο επίκεντρο. Από το χώρο του σινεμά έρχονται και σημαντικές ταινίες, είτε νέες κυκλοφορίες, όπως τα «Δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», που γυρίστηκε στην Ελλάδα, είτε επανεκδόσεις. Και το θέατρο έχει σημαντικές παραστάσεις να παρουσιάσει.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Εν Λευκώ Φεστιβάλ 2014 στην Τεχνόπολη: Μέσα σε δύο μέρες, στην Τεχνόπολη18 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν νοσταλγικές μελωδίες μαζί με ότι πιο νέο και avant-garde σε ένα διήμερο με διεθνείς και εγχώριους μουσικούς που θα απογειώσουν.
20 Ιουνίου
Main Stage:Simple Minds, Hooverphonic, Karuan & Band
Dance Stage:Mike Simonetti (Italians Do It Better), Bottin, Blue Lagoon
5|25 Stage:Baby Guru, Wedding Singers, Egg Hell
21 Ιουνίου
Main Stage: Boy George, Gramatik, Nick Waterhouse
Dance Stage: Aeroplane, Alex Gopher, NTEIBINT
5|25 Stage: Jessica 6, Μαριέττα Φαφούτη, Amani
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30
1jessica 6

Θ. Μικρούτσικος, Ρ. Αντωνοπούλου και Γ.Κότσιρας στο Θέατρο Πέτρας: Ο σπουδαίος συνθέτης και οι δύο πολύ σημαντικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού ανηφορίζουν στο θέατρο Πέτρας, για τη μεγάλη καλοκαιρινή τους συναυλία στην Αθήνα. Με όχημα την κοινή τους αισθητική, ανατρέχουν σε σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς και παρουσιάζουν ανανεωμένο το προσωπικό τους ρεπερτόριο.
Στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη) Παρασκευή 21:00

Resistance Festival στη Γεωπονική: Ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και διάθεση για αντίσταση υποδέχεται κινήματα και οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Γεωπονική. Σημαντικά ονόματα, όπως ο Φ.Δεληβοριάς, ο Ψαρογιώργης και οι Nouvelle Vague συμμετέχουν στο line up του φεστιβάλ.
Πρόγραμμα:
– Παρασκευή 20/6: BaBa ZuLa (Τουρκία) Xylouris White (Γιώργος Ξυλούρης – Ψαρογιώργης & Jim White)
– Σάββατο 21/6:Nouvelle Vague (Γαλλία) Penny & the Swingin’ Cats
+ 22:30 @ Λαϊκή Σκηνή: O Νίκος Οικονομίδης, με τις μουσικές του Αιγαίου στο βιολί του
– Κυριακή 22/6:Φοίβος Δεληβοριάς, Yasmine Hamdan (Λίβανος)
Παρ, Σαβ & Κυρ. Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός, Αθήνα.  Ώρα έναρξης: 21.30

ΘΕΑΤΡΟ:

Το Ημέρωμα της Στρίγγλας στο αίθριο του Ελληνικού Κόσμου: Καλοκαιρινό θέατρο σε ανοιχτό χώρο, με μία από τις πιο γνωστές κωμωδίες του Σαίξπηρ. «Το ημέρωμα της στρίγγλας» με την Κατερίνα Λέχου σε έναν από τους πιο «κόντρα» ρόλους της καριέρας της στήνει ένα ακραίο ερωτικό παιχνίδι στον Πετρούκιο, Τάσο Ιορδανίδη, με τα φίλτρα και τη σκηνοθετική ματιά της Φωτεινής Μπαξεβάνη. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Θάνος Μικρούτσικος.
Παρ, Σαβ, Κυρ 21:00 Στον Ελληνικό Κόσμο (Πειραιώς 254)
1 hmerwma

ΣΙΝΕΜΑ:

Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου: Η πολυαναμενόμενη ταινία έρχεται στη χώρα που γυρίστηκε. Το μυθιστόρημα της Patricia Highsmith μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μια ταινία εποχής, με μεγάλα ονόματα του Hollywood, όπως η Kirsten Dunst και Viggo Mortensen, σε σκηνοθεσία Hossein Amini (Drive). Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στην Αθήνα και την Κρήτη, δίνοντας έτσι ιδιαίτερο κίνητρο στον Έλληνα θεατή να την παρακολουθήσει. 

Το Πέρασμα του Μίλλερ: Μία από τις καλύτερες ταινίες των Αδερφών Κοέν, που βγήκε το 1990, ξανακυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες. Μαφία, διαφθορά, μαύρο χιούμορ, ανατροπές και σύνθετοι χαρακτήρες σε μια ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες και σκηνοθεσία.
1Millers Crossing

Επίσης: Το Μουσείο της Ακρόπολης σήμερα Παρασκευή γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια- Διαβάστε για τα event των γενεθλίων του Μουσείου Ακρόπολης

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b