MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με 3 συναυλίες γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής το Εθνικό Αρχαιολογικό Moυσείο

Τo Εθνικό Αρχαιολογικό Moυσείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (Σάββατο 21 Ιουνίου) με δύο πρωινές συναυλίες στην Αίθουσα του Βωμού (Πατησίων 44) και μία βραδινή στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα 11.00: Συναυλία της Μικτής Χορωδίας των Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος, με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ramirez, Denza, Frank, Handel και Verdi. Τη χορωδία διευθύνει ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Θ. Ευαγγελάτος και την συνοδεύει στο πιάνο η σολίστ Ευγενία Βοτανοπούλου.

Ώρα 12:30: Συναυλία των Μουσικών Συνόλων και του Φωνητικού Συνόλου του Σύγχρονου Ωδείου Αθηνών. Θα παρουσιαστούν έργα των Schedrin, Doppler, Μακροπόδη, Bach-Busoni, Frescobaldi, Rosselli, Handel, Καστρινού, Χατζηδάκι κ.α. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Μακροπόδης. Διεύθυνση Φωνητικού Συνόλου: Γεώργιος Κόγκος.

Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες του Μουσείου.

Ώρα 21:00: Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου φιλοξενείται η Συναυλία «Από τον Πίνδαρο, στον Henry Purcell, στο παρόν…» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Ένα μουσικό ταξίδι που αποτελεί διάλογο μεταξύ των αρχαίων φιλοσόφων και των σύγχρονων μουσικών του συνθέτη και σολίστα Αντώνη Μιτζέλου με ερμηνευτή το Βασίλη Λέκκα και τη σοπράνο Μαριάνθη Σοντάκη. Συμμετέχει η παιδική χορωδία «Έμπνευσις».

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα. www.namuseum.gr
Πληροφορίες στα τηλ. 2132144891 Fax: 2108230800, E-mail: [email protected]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b