MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
30
ΜΑΡΤΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

  20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

  Από τις 17 ως τις 24 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. 20 συνεχή χρόνια, κατά τα οποία συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία και ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και κατέλαβε μια διακριτή θέση στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αλλά και διεθνώς.

  author-image Γιώργος Σμυρνής

  Το επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας φιλοδοξεί να φωτίσει και πάλι ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, της θεωρητικής σκέψης για τις παραστατικές τέχνες, την εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά και το «παιχνίδι» του χορού που αφορά όλους –επαγγελματίες, σπουδαστές, ερασιτέχνες και κοινό. Διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.), με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου

  Το Πρόγραμμα του 20ού Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με μια ματιά

  1cactoi
  Nederlands Dans Theater 

  17-18.07, 22:00 Μέγαρο Χορού – Κεντρική Αίθουσα
  Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία μας συστήνει την ομάδα των νεώτερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών, που ιδρύθηκε το 1978. Το Nederlands Dans Theater είναι μια δημιουργική καλλιτεχνική ομάδα που αναζητεί πάντα εξαιρετικά ταλέντα και γόνιμες συνεργασίες. Ο χορογράφος Πωλ Λάιτφουτ που ανέλαβε από το 2011 τα ηνία της ομάδας μετά την επί 36 χρόνια εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γίρζι Κύλιαν, σηματοδοτεί τη συνέχεια του ιστορικού συγκροτήματος, μέσα από τη συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας και την εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων. 
  Στις παραστάσεις του στην Καλαμάτα το NDT 2, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στη σύγχρονη ελευθερία και την κλασική εκλέπτυνση, παρουσιάζει τέσσερις χορογραφίες:
  Gods and Dogs (2008). Είναι η εκατοστή χορογραφία, ένα από τα αριστουργήματα που δημιούργησε ο ιδιοφυής χορογράφος Γίρζι Κύλιαν για το NDT. Αινιγματική και μυστηριώδης, διερευνά τα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ φυσικού και αφύσικου. Αναφέρεται δε ως «ανολοκλήρωτο έργο» απηχώντας τη γοητεία που ασκεί στον χορογράφο η ομορφιά του μη ολοκληρωμένου στη ζωή… Βραβεύτηκε ως η πιο Εντυπωσιακή Χορευτική Παραγωγή του 2009 (Ολλανδία).
  Shutters Shut (2003). Η Σολ Λεόν και ο Πωλ Λάιτφουτ μεταφράζουν σε ανθρώπινη κίνηση το ποίημα της Γερτρούδης Στάιν «If I told him: A Completed Portrait of Picasso» (1923). Τη σύντομη, ευρηματική χορογραφία, που εμπλέκεται με τη ρυθμολογία του ιδιότυπου ποιήματος, αντί μουσικής συνοδεύει η φωνή της ίδιας της αμερικανίδας συγγραφέως, που απαγγέλλει τους στίχους της.
  Subject to Change (2003). Το χορογραφικό δίδυμο Σολ Λεόν (Ισπανία) και Πωλ Λάιτφουτ (Αγγλία) καταθέτουν ένα στοχασμό πάνω στη σωματική φθορά και το θάνατο. Η χορογραφία τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Χορευτικής Παραγωγής για το 2003.
  Cacti (2008, πρεμιέρα 2010). Έργο του συνεργαζόμενου με το NDT 2 σουηδού χορογράφου Αλεξάντερ Έκμαν. Ο μόλις 30 χρονών, πρώην χορευτής του NDT 2, δημιουργεί μια εμπνευσμένη χορογραφία με χιούμορ, συναρπαστική κίνηση, καταιγιστικούς ρυθμούς και υψηλή αισθητική για μεγάλο σύνολο χορευτών, η οποία με τρυφερότητα αναφέρεται στην επιτήδευση που συχνά ενδημεί στο χορό.
  Με την υποστήριξη της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα

  rizo
  Christian Rizzo (ερμηνεία: Kerem Gelebek)

  18-19.7, 20:00 Μέγαρο Χορού – Στούντιο

  Το σόλο του Κριστιάν Ριζό, που ερμηνεύει ο τούρκος χορευτής Κερέμ Γκελεμπέκ δεν είναι παρά μια χορευτική σπουδή στην εξορία, εσωτερική και εξωτερική. Το sakınan göze çöp batar (τούρκικη παροιμία που σημαίνει «το μάτι που θα προστατέψεις είναι αυτό που θα πληγωθεί») συνθέτει με μεγάλη απλότητα και εξαιρετική ευαισθησία ποιητικά-εικαστικά επεισόδια από τη διαδρομή ενός μετανάστη. Επιχειρώντας να αναδείξει τόσο τη γεωγραφική όσο και την υπαρξιακή εξορία, ο Κριστιάν Ριζό αποτυπώνει την οδύνη του ευάλωτου, αποκομμένου από τις ρίζες του σώματος, δίνοντας έμφαση στο συμβολικό βάρος καθημερινών αντικειμένων, στις πρωταρχικές αναμνήσεις από τον γενέθλιο τόπο –που αποκρυσταλλώνονται τόσο στη μουσική όσο και στην κινησιολογία– και στον αργό, διακεκομμένο χρόνο με τον οποίο συντελείται η οικειοποίηση της νέας ταυτότητας. Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο «εδώ» της εξορίας που πάντα θα ανακαλεί ένα χαμένο «εκεί». Μια συμπαραγωγή της l’association fragile του Κριστιάν Ριζό με καταξιωμένα ευρωπαϊκά χορογραφικά κέντρα, θέατρα και θεσμούς.
  Με την υποστήριξη του Institut Français
  Eισιτήρια: €15,00 & €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο)

  Badke 7b Danny Willems
  KVS, les ballets C de la B και A.M. Qattan Foundation – BADKE

  19-20.07, στις 22:00, στο Αμφιθέατρο Κάστρου

  Το στοιχείο της συνύπαρξης αναδεικνύεται θαυμάσια στο έργο Badke, εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας βέλγων και παλαιστινίων καλλιτεχνών: αντλώντας από τον παραδοσιακό χορό dabke της Παλαιστίνης και ενσωματώνοντας ετερογενή στοιχεία όπως η καποέιρα και το χιπ-χοπ, η παράσταση αποτελεί ευτυχή συνένωση πολιτισμικών παραδόσεων διαφορετικών λαών, η οποία μέσα από τη δόνηση των σωμάτων μεταφέρει έναν υποβλητικό κραδασμό. Το εγχείρημα, που μέσα από μια ακατάβλητη χορογραφία, αποτυπώνει την ανάγκη του συνανήκειν, την αναζήτηση του εαυτού, τη μοναξιά μέσα στο πλήθος, την υπαρξιακή αγωνία και παράλληλα τη χαρά της ζωής, υπογράφουν τρία σημαντικά ονόματα της βελγικής σκηνής, ο Κουν Ωγιουστέινεν, χορογράφος των ballets C de la B, η Χίλντεγαρτ ντε Βέεστ, δραματουργός της ίδιας ομάδας και του Βασιλικού Φλαμανδικού Θεάτρου (KVS) και η Ροζάλμπα Τόρες Γκουερέρο, πρώην χορεύτρια των Rosas (της ομάδας της Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ) και των ballets C de la B., σε συνεργασία με τους 10 παλαιστίνιους ερμηνευτές του έργου. Μια παραγωγή των: KVS (Βρυξέλες), les ballets C de la B (Γάνδη) & A.M. Qattan Foundation (Ραμάλλα)
  Eισιτήρια: €20,00 & €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο & β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας)


  mette
  Mette Ingvartsen: Evaporated Landscapes

  20 Ιουλίου 2014, στις 12:00, 19:00, 20:30, 22:00. Μέγαρο Χορού – Κεντρική Αίθουσα
  Ένας τελείως διαφορετικός χορογραφικός κόσμος, άυλος και άχρονος, ένα σύμπαν καμωμένο από εφήμερα, άπιαστα υλικά –ήχους, φως, φυσαλίδες, αφρό– παρουσιάζεται στη συνέχεια, με το έργο Evaporated Landscapes της δανέζας Μέττε Ίνγκβαρτσεν, η οποία ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Η χορογράφος, που παρουσιάζει δουλειά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανατρέπει την παγιωμένη εικόνα γύρω από τη χορογραφία και τη διευρύνει. Η χορογραφία δεν ανήκει πια στην οργάνωση των σωμάτων και των κινήσεών τους στο χώρο. Η Μέττε Ίνγκβαρτσεν ανασκευάζει τεχνητά το φυσικό τοπίο και δημιουργεί ένα ποιητικό, σχεδόν μεταφυσικό περιβάλλον υποβλητικής έντασης, ως μια σχέση ανάμεσα στις μετέωρες, αέναα εξανεμιζόμενες και ανασυγκροτούμενες, ρευστές εκφάνσεις της ύλης. Τα εξατμιζόμενα τοπία -Evaporated Landscapes- άλλοτε θυμίζουν τη φύση όπως τη γνωρίζουμε και άλλοτε μοιάζουν με φουτουριστική επινόηση. Ακόμη, είναι ένα έργο στο οποίο η χορογραφία δεν συντελείται μόνο στο χώρο αλλά και στα σώματα των θεατών, εξαιτίας των αισθητηριακών και αντιληπτικών κραδασμών που βιώνουν σε όλη την παράσταση. Τα Evaporated Landscapes είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων έργων με τα οποία η χορογράφος αγγίζει τα θέματα των ορίων ανάμεσα στο τεχνητό και το φυσικό και διερευνά τις σχέσεις ανάμεσα στα έμψυχα όντα και τον άψυχο, αλλά γεμάτο ενέργεια, κόσμο που τα περιβάλλει. Μια συμπαραγωγή της Mette Ingvartsen / Great Investment και μεγάλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ χορού, θεάτρων και θεσμών.
  Με την υποστήριξη των Φλαμανδικών Αρχών

  Aerites Patricia Apergi Planites 6b Andreas Endermann
  Πατρίσια Απέργη: Αερίτες

  Τρίτη 22 Ιουλίου 2014, στις 22:00 Μέγαρο Χορού – Κεντρική Αίθουσα
  «…..Χώρεσα στους νόμους σας, άπλωσα όνειρα στους δρόμους σας, έστησα το νοικοκυριό μου στις συνειδήσεις σας και μοιράστηκα την ιστορία σας για να μπορώ να διηγηθώ το παραμύθι αύριο στη δική μου γλώσσα».
  Την οδύνη των ξεριζωμένων σωμάτων παρακολουθεί κανείς και στη χορογραφία της Πατρίσιας Απέργη Πλάνητες. Η χορογράφος, που παρουσιάζεται για τρίτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την ομάδα της Αερίτες, εντρυφά και σε αυτή τη δουλειά της στον αστικό λαβύρινθο, δημιουργώντας ένα κοινωνικό σχόλιο γύρω από τους Πλάνητες, τους πολίτες του κόσμου, τους ταξιδιώτες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους «ξένους», τους Άλλους, εμβαθύνοντας στις έννοιες της περιπλάνησης, της αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο, της πρόσμιξης, της ανταλλαγής, της ενσωμάτωσης, της ένταξης. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή καταξιωμένων Κέντρων Χορού της Ευρώπης.

  Πετρόσουπα
  24.07, 22:00 Αμφιθέατρο Κάστρου

  Η Πετρόσουπα από κινέζικος λαϊκός μύθος μαγειρεύτηκε σε ένα ευωδιαστό μουσικό παραμύθι από μια συντροφιά παιδιών και μεγάλων: από τον καλαματιανό συνθέτη Στάθη Γυφτάκη και τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας –τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Παιδική Χορωδία και το Φωνητικό σύνολο «Μελίφωνο»–, τη Λίλλυ Τριαντάρη και τις λέξεις της, τον χορογράφο Δημήτρη Σωτηρίου και τους sinequanon, την εικαστικό Αιμιλία Μπαντούνα και τα παιδιά του εργαστηρίου της «Μπλε Τελεία». Λέξεις, μουσικές, κούκλες και ερμηνευτές –σε μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2014– θα πλημμυρίσουν με ζωντάνια και μαγεία τη σκηνή του Αμφιθεάτρου του Κάστρου, ώστε ο ευωδιαστός ατμός από το τσουκάλι της Πετρόσουπας να φτάσει έως το τελευταίο σπίτι της πόλης, μεταφέροντας το ιδιαίτερο άρωμά της, αυτό της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
  Σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

  Παράλληλες Εκδηλώσεις
  Οι ανοικτές, παράλληλες εκδηλώσεις στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού του προγράμματος. Αφορούν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά την ίδια την πόλη της Καλαμάτας και το Φεστιβάλ της, αναδεικνύοντας τη δουλειά όλων όσοι με οποιονδήποτε τρόπο θα πάρουν μέρος στα Εργαστήρια «What If» και «On the road», ενώ παράλληλα ξεναγούν κατοίκους και επισκέπτες σε Χορούς Μυθικούς (Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα) και Χορούς Σύγχρονους (Προβολές από το Αρχείο του Κέντρου Χορού Καλαμάτας και προβολές χορογραφικού υλικού των ομάδων που συμμετέχουν στα εργαστήρια χορογραφίας).

  • Το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ανοίγει το αρχείο του και την πλαισιώνει με σειρά επαναλαμβανόμενων προβολών από εκδηλώσεις και παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού της πόλης, ενώ η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη έκπληξη για τους επισκέπτες: μα ολιγόλεπτη χορογραφία με την οποία η νεότατη γενιά της Καλαμάτας καλωσορίζει επισκέπτες και κατοίκους.

  Έκθεση και ξεναγήσεις
  Η Προϊσταμένη της ΛΗ´ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου ξεναγεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και στην περιοδική έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας».
  Η έκθεση παρουσιάζει αρχαία τεκμήρια και μαρτυρίες από τη Μεσσηνία που συνδέονται με τη μουσική και το χορό. Περιλαμβάνει αρχαία αντικείμενα από τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων της Μεσσηνίας αλλά και υλικό από τις ανασκαφές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος, που θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

  Προβολές βίντεο:
  • «ΧΟΡΙΚΑ» της Ζουζούς Νικολούδη
  Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
  • «ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ» Έκθεση φωτογραφιών NELLY’S
  3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 1997
  • «ΜΝΗΜΕΙΟ» Χορογραφία Δημήτρη Παπαϊωάννου, ΟΜΑΔΑ ΕΔΑΦΟΥΣ
  Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
  • Εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Ζουζού Νικολούδη»
  Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
  Η εκδήλωση εμπλουτίζεται με ένα σύντομο χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας με μουσική συνοδεία από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
  Χορογραφία: Κατερίνα Κασιούμη
  Μουσική: Nadia Boulanger «Lux aeterna»
  Χορεύουν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας: Δήμητρα Κουφοσωτήρη, Κατερίνα Λαδά, Σταυρίνα Ξιπολίτου, Γεωργία Σπυροπούλου

  Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, Μπενάκη και Αγ. Ιωάννου, Ιστορικό κέντρο Καλαμάτας
  Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 8:00-20:00, Δευτέρα 13:30-20:00

  Έκθεση & Προβολές: 20.06 – 30.09.2014
  Ξεναγήσεις & Χορευτικό Δρώμενο: Σάββατο 19.7, 11:00 / Τετάρτη 23.7, 20:00
  Συνολική διάρκεια: 30′

  • Προβολές χορογραφικού υλικού των ομάδων που συμμετέχουν στα εργαστήρια χορογραφίας
  Με την ευκαιρία των εργαστηρίων χορογραφίας «On the road» και «What If», καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα προβάλλεται χορογραφικό υλικό των ομάδων που συμμετέχουν: Lemurius, Φora etc, Νταλίκα, Πρόσχημα, YELP dance.co, ΖΗΤΑ, Creo.
  (17–24.7, Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,
  καθημερινά 10:00-13:00 & 18:30-21:00)

  • Παράσταση Εργαστηρίου Χορογραφίας «On the Road»
  Παράσταση του Εργαστηρίου «On the Road» που καθοδήγησαν οι έξι ελληνίδες χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού: Βάσω Γιαννακοπούλου, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα, Μαριέλα Νέστορα και Κατερίνα Σκιαδά. Μια παράσταση-περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, με στάσεις και αναπάντεχα, ακαριαία μουσικά και χορογραφικά στιγμιότυπα. Πρωταρχικό υλικό για το έργο οι αφηγήσεις, υποδείξεις και τα ντοκουμέντα που έχουν κληθεί να καταθέσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης, που μετουσιωμένα σε καλλιτεχνική πράξη θα προσπαθήσουν να εξερευνήσουν την αθέατη αλλά πυκνή σε ιστορία και πολιτισμικές συνδηλώσεις πλευρά της Καλαμάτας και των κατοίκων της.
  (24/7, 19:30, σημείο συνάντησης Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας)
  Διάρκεια: 120′

  • Παράσταση Εργαστηρίου Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης «What If»
  Το εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης «What if», που βασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σκυτάλη», ολοκληρώνεται με μια τρίπτυχη παράσταση:
  • η δημιουργική ομάδα της Σκυτάλης παρουσιάζει τα δύο κομμάτια που έδειξε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2013,
  • οι χορευτές που συμμετείχαν στο εργαστήρι «What if» θα χορέψουν πάνω στο υλικό και τις συνθέσεις οι οποίες γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου και
  • το Παιδικό Εργαστήρι θα δώσει τη δική του πινελιά, μεταφράζοντας τις ίδιες δράσεις που συν-κίνησαν και τους επαγγελματίες χορευτές.

  Υπεύθυνες προγράμματος: Πωλίνα Κρεμαστά, Πηνελόπη Ηλιάσκου
  Συντονίζει η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά.
  Χορεύουν: Σοφία Κονδυλιά, Έμυ Αμερικάνου, Ευδοξία Λίμνιαλη, Θένια Αντωνιάδου, Βάσια Ζορμπαλή, Εύη Ψάλτου, Άννα Απέργη, Μαρία Παΐζη, Ηρώ Τσιρακάκη, Ελεονώρα Σπυροπούλου, τα παιδιά και οι χορευτές που συμμετέχουν στο εργαστήρι.
  Ζωντανά συνοδεύει ο μουσικός Απόστολος Λεβεντόπουλος
  (21.7, 20:00 Μέγαρο Χορού – Στούντιο)
  Διάρκεια: 90′

  Τιμές εισιτηρίων
  Παράσταση Nederlands Dans Theater 2 στο Μέγαρο Χορού (Κεντρική Αίθουσα)
  €20,00 (α’ ζώνη), €15,00 (β’ ζώνη – εξώστης), €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο)
  & €10,00 (ενιαία τιμή γ΄ ζώνης περιορισμένης ορατότητας)

  Παράσταση l’association fragile / christian rizzo στο Μέγαρο Χορού (Στούντιο)
  €15,00 & €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο)

  Παράσταση KVS, les ballets C de la B και A.M. Qattan Foundation στο Αμφιθέατρο Κάστρου
  €20,00 & €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο & β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας)

  Παράσταση Mette Ingvartsen στο Μέγαρο Χορού (Κεντρική Αίθουσα)
  €12,00 & €10,00 (φοιτητικό / μειωμένο)

  Παράσταση Αερίτες στο Μέγαρο Χορού (Κεντρική Αίθουσα)
  €15,00 (α’ ζώνη), €12,00 (β’ ζώνη – εξώστης), €10,00 (φοιτητικό / μειωμένο)
  & €8,00 (ενιαία τιμή γ΄ ζώνης περιορισμένης ορατότητας)

  Παράσταση Πετρόσουπα στο Αμφιθέατρο Κάστρου
  €12,00, €10,00 (φοιτητικό / μειωμένο) & €8,00 (παιδικό)

  Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

  Περισσότερα από Φεστιβάλ
  VIMA_WEB3b