MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μας δίνει μια ευκαιρία για μίνι διακοπές. Όσοι όμως μείνουμε στην Αθήνα, έχουμε μια πλούσια λίστα από επιλογές για έξοδο ψυχαγωγία, αυτό το εορταστικό τριήμερο, επιλέγοντας κάποια από τα event του φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και από άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΣΙΝΕΜΑ:

Yves Saint Laurent : Τη ζωή μιας ιδιοφυΐας στον χώρο της υψηλής ραπτικής, του Yves Saint Laurent, τους έρωτες, τα πάθη, τις ιδιοτροπίες και τη μάχη του με την μανιοκατάθλιψη μας αφηγείται η ταινία του Jalil Lespert. Ξεχωρίζουν η γαλλική μόδα κι οι ερμηνείες του Pierre Niney και του Guillaume Gallienne.

Τα Δεσμά του Διαβόλου: Ένας προοδευτικός ντετέκτιβ (Colin Firth) αναλαμβάνει να βοηθήσει τρεις νεαρούς σατανιστές που κατηγορούνται για το φόνο τριών παιδιών παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, στο δικαστικό δράμα του Atom Egoyan. Το ενδιαφέρον αυτό έργο βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κακοδικίας στις ΗΠΑ.

ΧΟΡΟΣ:

Opus στην Πειραιώς 260: Για το Φεστιβάλ Αθηνών η Ομάδα τσίρκου CIRCA μαζί με το Κουαρτέτο εγχόρδων Ντεμπυσσύ παρουσιάζουν την παράσταση Opus. Με καταλύτη τη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς για κουαρτέτο εγχόρδων, η περίφημη αυστραλέζικη ομάδα τσίρκου Circa συμπράττει επί σκηνής με το γαλλικό Κουαρτέτο Ντεμπυσσύ. Δημιουργείται ένα απροσδόκητο, υβριδικό θέαμα με πρώτη ύλη τις παράτολμες ακροβασίες νέου τύπου.
Πειραιώς 260, Κτήριο Δ, Σαβ.-Κυρ- Δευτ. 21:00
1opus

Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων στο Μιχάλης Κακογιάννης: Η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ελληνικού χορού φέτος βρίσκει στέγη σε ένα μόνο χώρο και φιλοξενείται εξ’ ολοκλήρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ξεκινάει τη Δευτέρα με την παιδική χορευτική παράσταση της Ομάδας Ίασις «Το πιο γλυκό ψωμί»
Ίδρ. Μιχ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206) -Δευτ. 20:00

ΘΕΑΤΡΟ:

Ραμόνα travel /η γη της καλοσύνης στην Πειραιώς 260: Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης έχει πρωταγωνίστρια την μοναδική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να ερμηνεύει μια αντισυμβατική πρωταγωνίστρια. Η παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών πήρε παράταση, λόγω της μεγάλης ζήτησης.
Πειραιώς 260, Αποθήκη- Σάββατο στις 22.30.
1ramona4

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς: Στον προβλήτα του ΟΛΠ πραγματοποιείται αφιέρωμα σε μια ξεχωριστή στιγμή της ιστορίας του ρεμπέτικου για το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο Μάρκος Βαμβακάρης, Γιώργος Μπάτης, ο Στράτος Παγιουμτζής και ο Ανέστης Δελιάς φτιάχνουν την πρώτη ρεμπέτικη κομπανία που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι. Η μουσική παράσταση «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς», βασίζεται σε ιδέα της Λίνας Νικολακοπούλου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση.
Στην Πέτρινη Αποθήκη, στην προβλήτα του ΟΛΠ, την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Ιουνίου στις 21:00.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b