MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5 +1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Αυτή την Κυριακή μπαίνουμε κι επίσημα στο καλοκαίρι. Και το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα φεστιβάλ. Το φεστιβάλ Αθηνών και αρκετά ακόμα φεστιβάλ ξεκινούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει και δίνουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές εξόδου, σε χορό, θέατρο, μουσική, κινηματογράφο. Κι επίσης υπάρχουν κι άλλες εκτός φεστιβάλ επιλογές, αλλά και το κινηματογραφικό blockbuster Maleficent, που έκανε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΣΙΝΕΜΑ:

Maleficent: Ένα γλυκό παραμύθι για όλη την οικογένεια και μια πρωτότυπη παρουσίαση του μύθου της ωραίας κοιμωμένης ιδωμένης από την πλευρά της μάγισσας που την καταράστηκε, είναι η πολυαναμενόμενη ταινία της Disney με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie. Θεαματική, καλογυρισμένη και με αρκετή αίσθηση χιούμορ ταινία.

-Μαύρο Ψωμί: Μια αστυνομική ταινία του Ογούστι Βιγιαρόνγκα, όπου η βάναυση τρυφερότητα, η πραγματικότητα και η φαντασία μπλέκονται ονειρικά στο σκοτεινό παραμύθι που περιγράφει με ωμό τρόπο τα βασανιστήρια των παιδιών που δεν επέλεξαν να ζουν στον απόηχο των ψεμάτων των γονιών τους.
1 mauro psomi

ΘΕΑΤΡΟ:

Μεφίστο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λόγω εκλογών τελικά η παράσταση σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη έκανε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. Το έργο των Αριάν Μνουσκίν και Κλάους Μαν ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε συνεργασία με το Εθνικό θέατρο με σημαντικούς πρωταγωνιστές, όπως η Βίκυ Βολιώτη, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Θάνος Τοκάκης, ο Χάρης Φραγκούλης κ.α.
Παρ, Σάβ: 20:30, Κυρ: 19:00 (Ηρώων Πολυτεχνείου 32 Πειραιάς)

Αβελάρδος και Ελοΐζα στην Πειραιώς 260: Μετά το Γιοι και Κόρες η νέα παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η μυθιστορηματική ζωή και ο τραγικός έρωτας του Αβελάρδου και της Ελοΐζας, δυο ιστορικών πρόσωπων του 12ου αιώνα, που έζησαν τον απόλυτο έρωτα και υπέφεραν γι’ αυτόν στον πουριτανικό Μεσαίωνα, είναι το θέμα της παράστασης, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλαβριανός, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Γλάστρα (Αβελάρδος) και Χριστίνα Μαξούρη (Ελοΐζα).
Διαβάστε ακόμα: Συνέντευξη Γιώργου Γλάστρας- Χριστίνας Μαξούρη
Κυρ: 21:00, Πειραιώς 260, αίθουσα Δ
1Abelard and Heloise 7 p

ΧΟΡΟΣ:

Stations στην Πειραιώς 260: Η νέα δημιουργία της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, Stations για το Φεστιβάλ Αθηνών 2014 είναι καρπός της συνεργασίας της με τον μουσικό συνθέτη Dom Bouffard και τον εικαστικό καλλιτέχνη Charles Sandison. Πρόκειται για ένα work-in-progress που ξεκίνησε στο Watermill Center (Ν. Υόρκη) το καλοκαίρι του 2013, με το ανθρώπινο σώμα να λειτουργεί σαν κινούμενος καμβάς σε ένα ατελείωτο ταξίδι ρυθμών, φωτός και ηχοχρωμάτων.
Κυρ:21:00 , Πειραιώς 260, κτήριο Ε

ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Αραβικό Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Για ψαγμένους σινεφίλ, που ενδιαφέρονται για το ασιατικό σινεμά. Προβολές των 21 ταινιών μικρού μήκους θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 30 Μαΐου ως 1 Ιουνίου στο πλαίσιο του MEASAF (Middle East Alternative Sound and Arts Festival).

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b