MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Με δυναμικές πρεμιέρες μας υποδέχεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Εναλλακτικές προτάσεις και πολυαναμενόμενες παραγωγές σε χορό και θέατρο, αλλά και περιπετειώδεις και εφετζίδικες ταινίες εγγυώνται ότι δεν θα βαρεθούμε.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΧΟΡΟΣ
Still Life στην Στέγη: Κάθε νέα δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου είναι de facto ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά της Αθήνας. Το νέο του έργο με τίτλο Still Life απογυμνώνει τα συνθετικά του υλικά. Εφτά ερμηνευτές, ανάμεσά τους ο ίδιος ο σκηνοθέτης, πραγματώνουν το σκηνικό σύμπαν της παράστασης, κάτω από έναν μεγάλο ουρανό, σε μια σκηνική ερημιά. Ο άνθρωπος-εργάτης αναμετριέται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθειά του να ενωθεί με την ελαφρότητα του σύμπαντος που τον περιέχει. Τα σώματα ισορροπούν και διασπώνται, δημιουργώντας οπτικές απάτες με στόχο να φωτίσουν σταδιακά τη σισύφεια αναζήτηση του ανθρώπου για νόημα.
Παρ, Σαβ, Κυρ 20:30 (Λ. Συγγρού 107)

Ρωμαίοι & Ιουλιέττες σε ρυθμούς χιπ χοπ στο Μέγαρο Μουσικής: ο Σεμπαστιέν Λεφρανσουά και η ομάδα του Τrafic de Styles προτείνουν μια χιπ-χοπ εκδοχή της σαιξπηρικής ιστορίας, μ’ έναν χορογραφικό κώδικα ποικίλο και παράδοξο και με αποδέκτη τις νέες γενιές, για να κατανοήσουν πόσο το κλασικό είναι διαρκώς οικείο. Η λιτότητα και η ενέργεια του χιπ-χοπ, η ηλεκτρονική μουσική του Βενσάν Αρτώ μαζί με τη συμφωνική του Λωράν Κουζόν, δημιουργούν πότε ένα ποιητικό ερωτικό σύμπαν και πότε έναν κόσμο σύγκρουσης, αίματος και θανάτου.
Παρ 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΣΙΝΕΜΑ
X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος: Οι φαν της σειράς ταινιών X-Men δεν απογοητευθούν από το «Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος». Ένα υψηλού επιπέδου καστ, αέρας από 60’s και 70’s, καθώς οι βιονικοί ήρωες γυρίζουν πίσω στο χρόνο και άφθονη δράση, τα χαρακτηριστικά της ταινίας που σκηνοθετεί ο Bryan Singer.
1X Men Days Future Past

ΘΕΑΤΡΟ

Μεφίστο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Το έργο των Αριάν Μνουσκίν και Κλάους Μαν «Μεφίστο» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε συνεργασία με το Εθνικό θέατρο με σημαντικούς πρωταγωνιστές, όπως η Βίκυ Βολιώτη, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Θάνος Τοκάκης, ο Χάρης Φραγκούλης κ.α.
Η άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία του Μεσοπολέμου δοκιμάζει τις αντοχές, την ιδεολογία και την ηθική των μελών ενός θιάσου. Ένας από τους ηθοποιούς του θιάσου, ο Χένρικ Χόφγκεν, μπροστά στην αβεβαιότητα και τον φόβο, θα επιλέξει να προτάξει την καριέρα του και να συμμαχήσει με τον «διάβολο».
Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 19:00 (Ηρώων Πολυτεχνείου 32 Πειραιάς)

Κοκκινοσκουφίτσα – Το Πρώτο Αίμα στη Στέγη: Μια αντισυμβατική Κοκκινοσκουφίτσα της καινοτόμου Λένας Κιτσοπούλου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στο πλευρό της οι Γιάννος Περλέγκας, η Έμιλυ Κολιανδρή κ.α. Η Κοκκινοσκουφίτσα δεν είναι πια το σύμβολο της καλοσύνης που «διδάσκει» στα παιδιά να μη μιλάνε σε αγνώστους γιατί θα τα φάει ο κακός λύκος. Βουτηγμένη στην πλήξη μιας διαρκώς επαναλαμβανόμενης πραγματικότητας, εύχεται να έρθει κάτι διαφορετικό, έστω κι αν αυτό είναι μια σκέτη καταστροφή.
Παρ, Σαβ, Κυρ 21:00 (Λ. Συγγρού 107)
1kokinoskoufitsa1

ΜΟΥΣΙΚΗ
Almodovar Project στο Χυτήριο: Ένα αφιερωματικό μουσικό ταξίδι στις ταινίες του Almodovar. Τα τραγούδια που αγαπήθηκαν μέσα από τις ταινίες του ανατρεπτικού σκηνοθέτη Pedro Almodovar, παρουσιάζονται σε ένα αφιερωματικό μουσικό ταξίδι που ξεκινά από το 1980 με την ταινία “Pepi Lucy Bom” και φτάνει μέχρι την τελευταία του ταινία “Los amantes pasajeros”. Τραγούδι: Odalis Palma, Sergio Ponte . Μουσική: Γιάννης Αρζιμάνογλου, Demian Gomez
Κυρ 21:30 στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b