MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο θίασος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο ΟΤΕ CINEMA 3 την Πέμπτη 22 Μαϊου

Ο «Θίασος» του Θ.Αγγελόπουλου γυρίστηκε ο μισός κρυφά κατά την διάρκεια της δικτατορίας και ο άλλος μισός μετά την μεταπολίτευση. Προβλήθηκε στο φεστιβάλ Καννών,1975, εκτός συναγωνισμού γιατί δεν είχε την έγκριση της τότε ελληνικής κυβέρνησης, και βραβεύτηκε από τους ξένους κριτικούς. Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 22 Μαϊου στις 23.30 στο OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά, στο πλαίσιο του αφιερώματος 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου που θα παίζει όλο τον Μάιο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Υπόθεση: Μέσα από την ιστορία ενός περιοδεύοντος θιάσου, που τα μέλη του εμπλέκονται σε μια οικογενειακή ίντριγκα – αναφορά στο μύθο των Ατρειδών, αντανακλάται η σύγχρονη ελληνική ιστορία από τα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας μέχρι την εκλογή Παπάγου. 

Κάτι που ίσως δεν ξέρετε… Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1975, όταν μπροστά στα ταμεία του Κρατικού παρουσιάσθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών σε όλη την ιστορία του Φεστιβάλ. Κατά την προβολή της, η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με πολυάριθμους όρθιους θεατές που στο τέλος αποθέωσαν τον Αγγελόπουλο, ενώ η ταινία έλαβε συνολικά επτά βραβεία.

Επίσης, η ταινία έλαβε διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο: Κέρδισε το βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ Βρυξελλών και Λονδίνου, καθώς και με το Interfilm Award στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος για τον θίασο κέρδισε το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη ξένης ταινίας στα Kinema Junpo Award στην Ιαπωνία.

Ο Θίασος, Κοινωνική ταινία του 1975, διάρκεια 235 λεπτά
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος, Μουσική: Λουκιανός Κελαηδόνης 
Πρωταγωνιστές Μαρία Βασιλείου, Αλίκη Γεωργούλη, Εύα Κοταμανίδου, Βαγγέλης Καζάν, Δάνης Κατρανίδης, Πέτρος Ζαρκάδης, Στράτος Παχής, Νένα Μεντή, Χριστόφορος Νέζερ, Γιώργος Τζιφός

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Cine News
Όσκαρ για τον Sean Penn χωρίς τον Sean Penn – Γιατί απουσίαζε από την τελετή;
Cine News
Κασσάνδρα Κουλουκουντής: Η Ελληνίδα που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Κάστινγκ στην ιστορία του θεσμού
Cine News
Oscars 2026: H συγκινητική ερμηνεία της Μπάρμπρα Στράιζαντ για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ