MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σερφάρουμε στο web με ασφάλεια!

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσαν πρόσφατα τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη με θέμα: «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο», με κεντρικούς ομιλητές τον Ταξίαρχο κύριο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Συνεργάτες στη Μάθηση» από την Microsoft Hellas.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Οι δύο ομιλητές τόνισαν ότι χρήση του διαδικτύου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλεια του υπολογιστή μας αλλά και την προσωπική μας ασφάλεια. Αδιαμφισβήτητα οι νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας, μικρών και μεγάλων, προσφέροντας μας απεριόριστες δυνατότητες για ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Η αλόγιστη χρήση τους όμως μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους: Παιδική πορνογραφία και Θηρευτές, σοβαρό εθισμό σε διδικτυακά παιχνίδια, Cyber Bullying, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και απάτες ακόμα και online απόπειρες αυτοκτονίας.

sfakianakisΤο έργο της Ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι εντυπωσιακό με την οργάνωση αυτόνομων ερευνών και με τη χρήση εξαιρετικών λογισμικών εντοπισμού παράνομων ή κακόβουλων διαδικτυακών ενεργειών, όπως η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Συνεργάζονται με εισαγγελικές αρχές, την Interpol, τη Europol και ΜΚΟ και έχουν λάβει τιμητική διάκριση από το FBI για τον εντοπισμού ηλεκτρονικού ίχνους και την αποτροπή αυτοκτονίας ενός νέου ανθρώπου στο χρόνο-ρεκόρ των 8 λεπτών. Καθημερινά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δέχεται 3-4 κλήσεις που κυριολεκτικά αποτελούν κραυγή απόγνωσης νέων ατόμων ή των οικογενειών τους.

Τέλος, οι δύο ομιλητές έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές και τους γονείς τους για τρόπους αποτελεσματικής προστασίας από τους κινδύνους αυτούς, έτσι ώστε η πλοήγηση στο διαδίκτυο να είναι μια ασφαλής και απολαυστική περιήγηση στον κόσμο της γνώσης και της ψυχαγωγίας, και τους παρότρυναν να ζητούν τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού κάθε φορά που κάποια κακόβουλη ή παράνομη διαδικτυακή ενέργεια πέσει στην αντίληψή τους στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 11012.

Σύμφωνα με τον κύριο Σφακιανάκη: «Μέσα από την πρόληψη γίνεται η καταστολή». Ενημερωθείτε!

Παρακολουθήστε το video της ημερίδας Ασφαλούς Διαδικτύου εδώ

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις