MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η παράσταση “Πνιγμονή” στη φυλακή γυναικών Ελεώνα Θήβας

Αύριο Πέμπτη 20 Μαρτίου, η παράσταση Πνιγμονή θα παρουσιαστεί στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το τμήμα κοινωνικής υπηρεσίας του καταστήματος Ελεώνα για την ψυχαγωγία των έγκλειστων γυναικών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το κύκνειο άσμα του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (1898 – 1936), το θεατρικό έργο «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» (1936), αποτελεί μια τραγωδία για τη γυναίκα σε κάθε σημείο της γης. Έργο ηφαιστειακών και μητριαρχικών παθών και συγκρούσεων, στροβιλίζεται γύρω από τα όρια της ατομικής ελευθερίας και των τυραννικών προκαταλήψεων. Ένα ψυχογράφημα διαπλεκόμενων εσωτερικών διεργασιών. Η δράση εκπροσωπεί τη μάχη δύο αντιθετικών δυνάμεων, τη συντήρηση ενός ασφυκτικού ηθικού κώδικα και την απελευθέρωση των ζωτικών ανθρώπινων ορμών.

Η Πνιγμονή είναι μια εκδοχή του κλασικού αυτού έργου που μεταφέρει την ιστορία σε μια πολύ συντηρητική τουρκική επαρχία. Το κείμενο της διασκευής, αλλά και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Καρατζιάς. Η παράσταση παίζεται στο θέατρο Vault Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00. 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ihsane: Η συγκλονιστική παράσταση των Ballet du Grand Theatre de Geneve και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής
Αφιέρωμα
Ηλέκτρα Εντός: 4 λόγοι για να (ξανα)δεις την παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
Θεατρικά Νέα
Ανοίγει το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια – Η παράσταση που θα το εγκαινιάσει
Art & Culture
Μια παράσταση για εκείνους που πήγαν για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
7ος Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Κωνσταντινούπολης: Αιτήσεις συμμετοχής
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
Εκδηλώσεις
Μαύρη Γαλότσα: Η κωμωδία της Βάσιας Αργέντη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα
Art & Culture
Στην πρόβα: «Μπεν και Ίμο» - Δύο ιδιοφυίες της βρετανικής μουσικής ζωντανεύουν ξανά στην ΕΛΣ