MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στη Νέα Υόρκη ταξιδεύει η Κρατική Σχολή Ορχηστική Τέχνης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η επίσημη ομάδα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, Hellenic Dance Company, προσεκλήθη από τη Martha Graham Dance Company να ερμηνεύσει στη Νέα Υόρκη ένα σημαντικό έργο από το ρεπερτόριο της μεγάλης δημιουργού.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

To Panorama, που δημιουργήθηκε σε μια περίοδο ταραγμένη όπως η δική μας, είναι μια πρόσκληση σε αντίσταση, σε μάχη. Παρουσιάζεται ως μέρος του γκαλά Celebrating the Graham/Greek connection, που διοργανώνει η Martha Graham Dance Company στο New York City Center από τις 19 ως και τις 22 Μαρτίου.

Η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, επεφύλαξε στην επαγγελματική ομάδα της Kρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), Hellenic Dance Company (HDC), μια μεγάλη έκπληξη και μία ακόμη μεγαλύτερη τιμή. Η Martha Graham Dance Company κάλεσε την HDC σε δημιουργική σύμπραξη!

Ειδικότερα, για την περίοδο 2013-2014, η Martha Graham Dance Company έχει προγραμματίσει, τόσο εντός όσο κι εκτός ΗΠΑ, την πραγματοποίηση παραστάσεων, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου εκδηλώσεων, «Μύθος και Μεταμόρφωση», που είναι προορισμένος να φωτίσει τον τρόπο με τον οποίο, συχνά, διαχρονικοί μύθοι γίνονται πηγή έμπνευσης για νέες διατυπώσεις από σημαντικούς δημιουργούς.

Μια τέτοια δημιουργός άλλωστε, υπήρξε και η Martha Graham, που πολλές φορές στράφηκε σε μύθους και έπη της αρχαίας Ελλάδας, προκειμένου να θίξει σημαντικά ζητήματα της εποχής της, μέσα από έργα που αποτελούν εμβληματικά δείγματα γραφής της θεμελιώτριας του σύγχρονου χορού.

Στο πλαίσιο αυτό και παραμένοντας πιστή στις ιδέες της αείμνηστης ιδρύτριας της, η ομάδα προσκάλεσε τους χορευτές της Hellenic Dance Company να ερμηνεύσουν σε συνεργασία με καλλιτέχνες του δικού της δυναμικού, ένα σημαντικό έργο ρεπερτορίου της δημιουργού.

Το Panorama είναι ένα δυνατό έργο για 35 γυναίκες που η Γκράχαμ εμπνεύστηκε και δημιούργησε το 1935, επιθυμώντας να διαδηλώσει μέσα από αυτό, ενάντια στην καταπίεση των μειονοτήτων, τη Μεγάλη Ύφεση και στην άνοδο του φασισμού.

Η σημαντική αυτή παρουσίαση αποτελεί μέρος της εκδήλωσης Celebrating the Graham/Greek connection, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν επίσης, το πρωτότυπο χορευτικό έργο Echo, του Αντώνη Φωνιαδάκη, αλλά και μια reprise της ιστορικής «Κλυταιμνήστρας».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Λυσιστράτη» από το ΚΘΒΕ: Οι σταθμοί της περιοδείας στην Αττική
Θεατρικά Νέα
Ματωμένος γάμος από το Θεσσαλικό Θέατρο σε περιοδεία στην Αττική
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια επιστρέφει στο Θερινό Λαμπέτη
Εκδηλώσεις
Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές τον Σεπτέμβριο στο Εθνικό Θέατρο
Θεατρικά Νέα
ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 2.360.000 ευρώ για θεατρικές και χορευτικές παραγωγές
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Σε ποια ανοιχτά θέατρα της Αθήνας θα δούμε (ξανά) την παράσταση-φαινόμενο
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Το μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
«Σαπφώ»: Στο Θέατρο Βασιλάκου το τελευταίο έργο του Αλέξη Σταμάτη
Θεατρικά Νέα
Ο Έβρος απέναντι: Ο Γιωργής Τσουρής σκηνοθετεί στο Θέατρο Άνεσις το βραβευμένο έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου
Θεατρικά Νέα
Μόμπι Ντικ: Η νέα παράσταση της πολυβραβευμένης Ομάδας GAFF στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
Εκδηλώσεις
The Beginning: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο των παραστατικών τεχνών με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Under30
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος