MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 ταινίες ιδανικές για τη γιορτή των ερωτευμένων

Ο κινηματογράφος εμπνεόταν, εμπνέεται και θα εμπνέεται από τον έρωτα. Και αφού έχουμε σήμερα τη γιορτή των ερωτευμένων με τον Άγιο Βαλεντίνο, οι ταινίες που υμνούν ή μιλάνε τον έρωτα και παίζονται αυτή την περίοδο στους κινηματογράφους, γίνονται η πρώτη προτεραιότητα. Υπάρχουν αρκετές ταινίες για την αγάπη, τον έρωτα, ή απλά το σεξ, για όλα τα γούστα. Και επίσης τα συνδρομητικά κανάλια έχουν κι αυτά αγαπησιάρικες ταινίες για να τημήσουν τον Άγιο Βαλεντίνο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μικρά Αγγλία: Δύο αδερφές ερωτεύονται τον ίδιο άντρα, σε μια ταινία εποχής που αγάπηησε πολύ το ελληνικό κοινό. Η ταινία υμνεί τον έρωτα, αλλά δείχνει και τις καταστροφικές πλευρές του. Και μην ξεχνάμε: αν δεν υπήρχε ένας έρωτας μεγάλος, δεν θα υπήρχε υπόθεση για το έργο. 

Η ζωή της Αντέλ: Ο έρωτας φύλο δεν κοιτά. Ο παθιασμένος κι άγριος έρωτας δύο γυναικών, όπως εκβιαστικά και αριστουργηματικά βγαίνει στον κινηματογραφικό φακό με τα πεισματικά κοντινά του Αμπντελατίφ Κεσίς και χάρη στις εκπλητικές ερμηνείες της Αντέλ Εξαρχόπουλος και της Λεά Σεϊντού.

Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί: Ποιος είπε ότι ο Άγιος Βαλεντίνος δεν χτυπάει τα βαμπίρ; Η τελευταία ταινία του Τζιμ Τζάρμους έχει χαρακτηριστεί ποιητική και συγκινητική. Για κουλτουριάρηδες ερωτευμένους είναι μια καλή επιλογή.

-Δικός της: Έρωτας στην εποχή του internet. Ένα παράξενο ρομάντζο, ανάμεσα σε έναν άντρα και ένα (θηλυκό;) λειτουργικό σύστημα. Η σέξι φωνή της Scarlett Johansson και ο εξαιρετικός Joaquin Phoenix αποτελούν ένα από τα πιο περίεργα κι ευφάνταστα, αλλά και παθιασμένα ζευγάρια του σινεμά.

Μια χειμωνιάτικη ιστορία: Έρωτας που ταξιδεύει στο χρόνο. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία αγάπης που μας ταξιδεύει σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους (το 1916 και σήμερα) με φόντο τη μυθική Νέα Υόρκη. Η ρομαντική περιπέτεια φαντασίας μας μιλά για θαύματα, ανεκπλήρωτες αγάπες και την αιώνια μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.

Τα φτερά του Έρωτα: Για τους φανατικούς σινεφίλ υπάρχει η αριστουργηματική, ποιητική ταινία του Βιμ Βέντερς από το 1987, η τελευταία μεγάλη δημιουργία του, παραμένει μια μοναδική ωδή στον έρωτα και την πόλη του Βερολίνου… Στο Τιτάνια Σινεμάξ

Nymphomaniac: Μπορεί να είναι το εντελώς αντίθετο ενός ύμνου στην αγάπη, αλλά έχει πολλές ερωτικές σκηνές. Μια πιο πολυσυλλεκτική ματιά στο ερωτικό φαινόμενο από την πλευρά της πρωταγωνίστριας, η ταινία- σκάνδαλο του Λαρς Φον Τρίερ σίγουρα ανάβει φωτιές και πάθη.

Ρενουάρ: Η ταινία μιλάει για τα τελευταία χρόνια ενός ζωγράφο που αποθέωσε την γυναικεία ομορφιά. Όμως, παράλληλα αφηγείται και το love story του γιου του με μια νεαρή που ποζάρει για το ζωγράφο. Ο έρωτας και το πάθος δεν λείπουν από αυτή την ταινία.

ΣΙΝΕ-ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑ NOVA και OTE TV

-Και για όσους δεν θέλουν να τρέχουν στους κινηματογράφους ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου η NOVA CINEMA 1 στις 22:00 προβάλλει την ταινία “Χτυποκάρδια στο Γραφείο” (Populaire). Μια ταινία γαλλική- ρετρό, του 2011, εμπνέεται από τις κλασικές ρομαντικές κομεντί του ’50 για να ετοιμάσει μια άρτια στυλιζαρισμένη, απολαυστική κωμωδία.

-Υπάρχει, επίσης, η Τυχαία Συνάντηση στο OTE CINEMA 2 στςι 14:20. Ένα lovestory ανάμεσα στον Ben Affleck και την Gwyneth Paltrow, του 2000. Ένας άντρας ανταλλάζει το αεροπορικό του εισιτήριο με έναν άγνωστο, ο οποίος θα πεθάνει σ’ αυτή τη πτήση, ενώ στη συνέχεια θα ερωτευτεί τη χήρα που άφησε. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b