MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η θέα της Ακρόπολης από 100 ταράτσες της Αθήνας!

Για εκατό ακριβώς ημέρες, μια φωτογραφία της Ακρόπολης, από εκατό διαφορετικές ταράτσες της πόλης “ανεβαίνει” στο διαδίκτυο. Ένα διαφορετικό project, τρέχει στην πόλη μας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της, με τίτλο “Η θέα της Ακρόπολης από 100 ταράτσες της Αθήνας”, ας το γνωρίσουμε.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το project είναι πρωτοβουλία του βιολόγου, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Θοδωρή Γεωργακόπουλου, ο οποίος κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας, ανακαλύπτει τις ταράτσες της και φωτογραφίζει τη θέα της Ακρόπολης, σε εκατό ακριβώς ημέρες, από διαφορετικά σημεία της πόλης, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες, με μόνο κοινό στοιχείο το αντικείμενο της φωτογραφίας, και φόντο τον αστικό ιστό όπως απλώνεται στους πρόποδες του βράχου.

tumblr mzo2mzAlgi1t0o6zfo2 1280“Η θέα της Ακρόπολης από 100 ταράτσες της Αθήνας θα καταγράψει εικόνες της πόλης γύρω από το αισθητικό και γεωγραφικό της κέντρο, με αφορμή το σημείο που είναι το σύμβολό της” αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του project, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Απριλίου, φωτογραφίζει τη θέα της Ακρόπολης και την ανεβάζει στο Instagram και μετά και στο αντίστοιχο Tumblr, χρησιμοποιώντας φωτογραφικούς φακούς συσκευών, χωρίς zoom, και χωρίς επεξεργασία από υπολογιστή.

Αν έχεις και εσύ θέα την Ακρόπολη και θέλεις να συμμετέχεις στο τελικό αποτέλεσμα συντονίσου εδώ.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε στο άλμπουμ, έχουν ήδη τραβηχτεί από διάφορες γωνιές της πόλης και από τα σπίτια συμπολιτών, που προσκάλεσαν το Θοδωρή Γεωργακόπουλου στην ταράτσα τους!

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
ΥΠΠΟ: Παρουσίασε συγκλονιστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή
Επίκαιρα
«Σήμερα κέρδισε η αλληλεγγύη»: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής
Επίκαιρα
Ανασφάλιστα οχήματα: Ξεκινά το πρώτο ετήσιο «σκανάρισμα»
Art & Culture
Είσαι ό,τι φοράς: Έκθεση αφιερωμένη στη Σοφία Κοκοσαλάκη στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
Όταν το ντοκιμαντέρ είναι απόν, ο πολιτισμός και η μνήμη απειλούνται με εξαφάνιση
Αφιέρωμα
Christie Dashiell: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη νέα φωνή της jazz
Επίκαιρα
Σενάρια επαναφοράς του «Fuel Pass»
Art & Culture
Στην «Αστόρια» η ανθρώπινη ζωή είναι μια μορφή ξενιτιάς
Επίκαιρα
Συλλαλητήρια μνήμης τα Τέμπτη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τρία χρόνια “χωρίς οξυγόνο” – Aπό την τραγωδία των Τεμπών στο σήμερα
Art & Culture
The Ground Beneath Our Feet: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή όταν ο χρόνος λιγοστεύει…
Επίκαιρα
Πολωνία: Στα σκαριά απαγόρευση των Social Media για ανηλίκους κάτω των 15