MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Atenistas: Κυριακάτικος περίπατος στα θέατρα της πλατείας Βικτωρίας με Δάνη Κατρανίδη- Δ. Τάρλοου

Έναν πολιτιστικό-θεατρικό περίπατο οργανώνουν οι Ατενίστας στη πλατεία Βικτωρίας, κέντρο μιας γειτονιάς με δυνατό πολιτιστικό φορτίο. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι η ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνιδρυτού της ομάδας «Θεώρησης» κα. Μαίη Σεβαστοπούλου. Μεταξύ άλλων, θα μας μάθουν την ιστορία των θεάτρων Πορεία (Δημ. Τάρλοου), Πόλη (Δάνης Κατρανίδης) και Βικτώρια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο περίπατος ξεκινά την Κυριακή 26/1 στις 11:30  από την ομάδα Culture των Ατενίστας στην πλατεία Bικτωρίας. Σκοπός είναι μέσα από ένα περίπατο να ξεδιπλωθεί το μακρύ κουβάρι της ιστορίας της και ν’ αποκαλυφθεί η αγάπη που οι άνθρωποι του θεάτρου, των γραμμάτων και των τεχνών, έτρεφαν και τρέφουν ακόμα για αυτην.

Η εκκίνηση στις 11.30 στην Πλατεία όπου θα βρίσκεται η χορωδία του Απολλώνειου Ωδείου. Έπειτα τα θέατρα της περιοχής, που θα μας ανοίξουν τις πόρτες τους και οι άνθρωποι τούς θα διηγηθούν την ιστορία τους: η Μαρίνα Καραγάτση και ο Δημήτρης Τάρλοου στο θέατρο Πορεία, ο Δάνης Κατρανίδης στο θεατρο Πόλη καθώς και μια παρουσίαση του ιστορικού θεάτρου Βικτώρια.

Επίσης μουσική! Μέσα στόν ξεχωριστό χώρο του Απολλώνιου Ωδείου η κα. Χριστίνα Δέλλιου και οι μαθητές της θα χαρίσουν μοναδικές ερμηνείες ενώ οι σκηνογράφοι Αφροδίτη Πουρνάρα, Μαρία Καρελλά και Κοσμάς Λιλικάκης θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην γκαλερί «Ηώ» που θα υποδεχτεί τους περιπατητές με κεράσματα.

Επιπλέον, ξεχωριστά κτίρια και σπάνιες ιστορίες θα συνθέσουν τον περίπατο που θα καταλήξει στο φιλόξενο Τριανόν, οπου το κοινό θα χει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση “Ταξίδι στην άκρη της νύχτας” (θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Σελίν) του σκηνοθέτη Κ. Χατζή με τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο.

Παράλληλα με τον περίπατο, ανοικτοί θα βρίσκονται οι παρακάτω πολιτιστικοί χώροι:
• Έκθεση σκηνογραφίας γκαλερί «Ηώς», Χέυδεν 38Α, 11:30 – 14:30
• Απολλώνειο Ωδείο, Αριστοτέλους 69, 11:30 – 14:30
• Σχολή Σταυράκου, Πατησίων 65, 11:30 – 14:30
• Θέατρο Αρτι, Ηπείρου 41 & Αχαρνών, 11:30 – 14:30

* Στους περιπατητές θα μοιραστεί οδηγός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b