MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Ο κινηματογράφος έχει την τιμητική του αυτό το ΠΣΚ, καθώς δύο πολύ σημαντικές ταινίες της σεζόν κάνουν πρεμιέρα. Το Inside Llewyn Davis των αδερφών Coen και ο Οδηγός Διαπλοκής μας ταξιδεύουν στον δικό τους κόσμο, πριν ξεκινήσουν την διαδρομή τους για την περιπέτεια των Όσκαρ. Αλλά και το θέατρο και η μουσική έχουν να μας προσφέρουν πολύ σημαντικές προτάσεις.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΣΙΝΕΜΑ

-Inside Llewyn Davis: Μία από τις καλύτερες ταινίες των αδερφών Coen μας ταξιδεύει στα 60’s μέσα από τη ματιά ενός μουσικού- αντιήρωα. Η μουσική φολκ (με την οποία έγινε διάσημος ο Bob Dylan) και η διαδρομή ενός ανθρώπου που ψάχνει να βρει τον εαυτό του και τον προορισμό του. Μια πολύ δυνατή και ειλικρινής ταινία, βαθιά ανθρώπινη, με δραματικά, κωμικά και υπαρξιακά στοιχεία και θαυμάσια ατμόσφαιρα.

Οδηγός Διαπλοκής: Από τον Οδηγό Αισιοδοξίας στον Οδηγό Διαπλοκής. Το δίδυμο Jennifer Lawrence και Bradley Cooper σε νέες «οσκαρικές» περιπέτειες. Αυτή τη φορά μαζί με τους Christian Bale και Amy Adams και άλλους σημαντικούς ηθοποιούς, σε μια κωμωδία-δράμα- αστυνομικό. Θέμα της το κυνήγι της διαπλοκής πολιτικών προσώπων σε μια απάτη στημένη από το FBI με τη συνδρομή κοινών απατεώνων.

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Ρινόκερος του Ιονέσκο στο Θησείον: Ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά έργα τόσο του Ιονέσκο, του θεάτρου του παραλόγου, του 20ου αιώνα. Μια αλληγορία με στοιχεία θρίλερ για την επικίνδυνη και διαβρωτική ισχύ του κομφορμισμού, που μπορεί να μετατρέψει με την μαγική δύναμη της αυθυποβολής τον άνθρωπο ακόμα και σε ρινόκερο. Σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, που πέρσι μας έδωσε το Mistero Buffo και σημαντικούς ηθοποιούς.
Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00- Θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7)

Λευτεριά στη Μήδεια στο θέατρο Olvio: Μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική πρόταση του Κώστα Φιλίππογλου σε μια φουτουριστική ιστορία, που αναφέρεται σε ένα αυταρχικό καθεστώς του μέλλοντος και τους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνει ένας θίασος, προκειμένου να κάνει μία Μήδεια αρεστεί στην κυβέρνηση.
Παρασκευή στις 21.00 & Σάββατο στις 19.00- Θέατρο Olvio (Φαλαισίας 7)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νίκος Πορτοκάλογλου στο Σταυρό του Νότου: Ο γνωστός τραγουδοποιός χει μια ιστορία 30 ετών στο ελληνικό τραγούδι. Τα αγαπημένα του τραγούδια θα μας τα πει με live εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου Plus κάθε Σάββατο.
Στο Σταυρό του Νότου (Θαρύπου 37 & Φραντζή)

-Αφιέρωμα στον Mauricio Kagel, το συνθέτη που συνέβαλε περισσότερο στην επινόηση και την καθοριστική διαμόρφωση του Νέου Μουσικού Θεάτρου, πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Διάφορες δράσεις για τον μαιτρ του μουσικού θεάτρου και μια συναυλία στη μικρή σκηνή της Στέγης.
Σάββατο και Κυριακή σε διάφορους χώρους της Στέγης από τις 18:00

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b