MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το ελληνικό κοκτέιλ «Nikolakis» σαρώνει στην Ουάσιγκτον

Εκτός από το μουσακά, το σουβλάκι και το τζατζίκι, η Ελλάδα πρωτοπορεί και κερδίζει τις εντυπώσεις για άλλη μια φορά με τις μεσογειακές γεύσεις της. Ο λόγος για το ελληνικό κοκτέιλ “Νikolakis”, ένα από τα πιο περιζήτητα ποτά στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το κοκτέιλ παρασκευάζεται από σπιτικό ελληνικό γιαούρτι με βότκα, μέλι, λεμόνι και δεντρολίβανο. Δημιουργός του είναι ο Αμερικανός, 40χρονος διάσημος μπάρμαν Τζεφ Φέιλ που εργάζεται στο εστιατόριο Iron Gate της Ουάσιγκτον, το οποίο σερβίρει κυρίως μεσογειακή κουζίνα, με πολλά από τα πιάτα του να είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα. «Η περιέργεια κάνει τους πελάτες να το δοκιμάσουν», δήλωσε στην Washington Post ο Τζεφ Φέιλ, ενώ αποκάλυψε ότι έδωσε στο κοκτέιλ το όνομα Nicolaki προς τιμήν της γυναίκας του, η οποία ονομάζεται Νικόλ και είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

«Είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε» γράφει η Washington Post αναφερόμενη στο κοκτέιλ Nicolaki, το οποίο φιγουράρει πρώτο στη λίστα με τα ποτά του εστιατορίου. Ίσως ακούγεται για μια τυχαία παραλλαγή ενός smoothie, ωστόσο, είναι εντυπωσιακά δροσιστικό και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του εντυπωσιακού μπαρ του εστιατορίου, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εφημερίδα των ΗΠΑ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b