MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η δυναστεία Γιόχαν Στράους- παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Κανελλόπουλου

Ο Νίκος Κανελλόπουλος, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και ειδήμων της κλασικής μουσικής, παρουσιάζει το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «Η δυναστεία Γιόχαν Στράους», την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84.

author-image Μάρη Τιγκαράκη
Μέσα από την εκπομπή του τα Σαββατοκύριακα στον Αθήνα 9.84, ο Νίκος Κανελόπουλος έχει κερδίσει πολλούς και φανατικούς ακροατές. Με πολλές ιστορικές πληροφορίες, ψαγμένα αφιερώματα, σπάνιες εκτελέσεις αλλά και καίρια σχόλια, κάνει την κλασική μουσική πιο οικία ακόμα και για τους λιγότερο μυημένους στο είδος. 

Το τελευταίο βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος, φιλοδοξεί να γίνει ένα σημείο αναφοράς για τη μουσική της διάσημης οικογένειας Στράους. 

Μέσα αε 436 σελίδες, εξιστορούνται με ισχυρή βιβλιογραφική τεκμηρίωση, τα κυριότερα γεγονότα που συνδέονται με την πορεία της δυναστείας των Στράους. Παρέχεται πλήρης θεματικός κατάλογος της εργογραφίας τους και εξετάζονται οι επιρροές που δέχτηκαν και άσκησαν στο μουσικό στερέωμα, αφήνοντας ως κληρονομιά τις υπέροχες μελωδίες και τον γοητευτικό ρυθμό του βιεννέζικου βαλς.

Στην παρουσιάση του βιβλίου που θα γίνει την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 θα μιλήσουν:
– Η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Melitta Schubert
– Ο αν. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Θανάσης Αποστολόπουλος
– Ο δημοσιογράφος Φοίβος Καρζής
– Ο Καθηγητής Ιστορικής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Μαλλιάρας
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Διευθυντής του «Αθήνα 9.84» Τάκης Καμπύλης.

Αθήνα 9.84, Πειραιώς 100, Γκάζι (Σταθμός ΜΕΤΡΟ: Κεραμικός).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b