MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τριήμερο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – Χριστούγεννα 2013»

Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων και ξεχωριστών παράλληλων εκδηλώσεων φιλοξενείται από 29 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου 2013 στο Helexpo Palace με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – Χριστούγεννα 2013» που διοργανώνει το περιοδικό «Αθηνόραμα» με την υποστήριξη, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας, εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις, μοναδικές γευσιγνωσίες και μαθήματα μαγειρικής από δημοφιλείς σεφ, όλα με έντονο το γιορτινό πρόσημο.

Περισσότερα από 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους, θα συναντηθούν με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα μαζί με σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες.

1Στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Γεύσεων η αφρόκρεμα των Μικρών Παραγωγών της χώρας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα πλάι-πλάι με σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρου εις άκρον της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο φεστιβάλ Ελλήνων μικρών ποιοτικών παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ, στην πλατεία του, θα στηθεί ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ στο Εστιατόριο. Πέντε διάσημοι και αγαπημένοι σεφ (Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος, Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρη Σκαρμούτσος) ξεφυλλίζουν παλιά τετράδια, θυμούνται χαρούμενα οικογενειακά τραπεζώματα και προτείνουν τα προσωπικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα για να χαρούμε τις γιορτές μαζί τους. Δίπλα ακριβώς ο ιστορικός «Κωνσταντινίδης» θα δημιουργήσει ένα ολόκληρο Ζαχαροπλαστείο με θεαματική διαμόρφωση, προτείνοντας παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γλυκούς νεωτερισμούς στο χώρο του τα γλυκά του θα μπορείς να τα συνοδεύσεις με διαλεχτούς καφέδες και αφεψήματα.

Το κρασί και η μπύρα θα έχουν ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ. Όχι μόνο με τα 30 περίπου περίπτερα παραγωγών τους, αλλά και με το Wine & Beer Bar όπου θα μπορείς να πιείς διαλεχτά ελληνικά κρασιά με το ποτήρι, και μερικές από τις καλύτερες μπύρες που παράγουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, τρώγοντας εξαιρετικά αλλαντικά και τυριά διαλεγμένα. Πολύ πρωτότυπο θα είναι το Cocktail Bar αλλάζοντας τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ο mixologist της εταιρίας «Καρούλιας», Αρης Χατζηαντωνίου, ετοιμάζει καινοτομίες δημιουργώντας ερεθιστικά γαλανόλευκα κοκτέιλ αποκλειστικά με ελληνικά αποστάγματα και κρασιά.

Το κοινό εκφράζει την γνώμη και τις προτιμήσεις του στο φεστιβάλ οι επισκέπτες θα ψηφίζουν για να αναδείξουν τα καλύτερα προϊόντα που θα παρουσιαστούν από τους εκθέτες, κερδίζοντας πλούσια γευστικά δώρα. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, κάτοχοι Artemis Card θα μπορούν να επωφεληθούν έκπτωσης εισόδου 50%.

Πληροφορίες:
Το φεστιβάλ θα λειτουργεί κατά τις εξής ημέρες και ώρες: Helexpo Palace (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι)
Παρασκευή 29/11, 4-9 μ.μ.
Σάββατο 30/11, 10 π.μ.-9 μ.μ.
Κυριακή 1/12, 10 π.μ.-9 μ.μ.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b