MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Ατενίστας δίνουν χρώμα στις σκάλες που μας πάνε στο Λυκαβηττό! (gallery)

Όποιος θελήσει να ανέβει στο Λυκαβηττό, ξέρει ότι πρέπει να ανηφορίσει πάνω από εκατό σκαλιά. Σε αυτά τα σκαλιά της οδού Μαρασλή οι Ατενίστας, μια ομάδα Αθηναίων που νοιάζονται για την εικόνα της πόλης τους, αποφάσισαν να δώσουν χρώμα. Συγκεντρώθηκαν και τα έβαψαν.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι Ατενίστας σκέφτηκαν ότι θα ήταν προς το καλό της εικόνας της πόλης να καθαρίσουν και να να φτιάξουν τα σκαλιά αυτά, τα οποία σε πολλά σημεία ήταν σε κακή κατάσταση, σπασμένα, φθαρμένα- και να τα βάψουν με την παλέτα των χρωμάτων σε διαβαθμίσεις.

Για αυτή την προσπάθεια εκτός από την προεργασία και αποκατάσταση που επιμελήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου τις τελευταίες 15 μέρες, χρειάστηκαν 50 άνθρωποι που ξόδεψαν σχεδόν 10 ώρες για να καθαρίσουν από την συσσωρευμένη βρωμιά και να καλύψουν με αστάρι και βελατούρα τα τσιμεντένια σκαλιά (η σειρά των πέτρινων σκαλιών αφέθηκε άθικτη) και να χρωματίσουν δυο χέρια ειδικό χρώμα Τεχνοχρώμ για τσιμέντο, με βάση το σχέδιο των αρχιτεκτόνων των atenistas green.

Αν και υπάρχει δημοσίευμα από την iefimerida (η οποία επικαλείται το left.gr) που υποστηρίζει ότι κάτοικοι της περιοχής δεν υποδέχθηκαν με καλό τρόπο τους Ατενίστας και κάλεσαν την αστυνομία, οι ίδιοι οι Ατενίστας στο site τους ευχαριστούν τους ανθρώπους της γειτονιάς, λέγοντας μάλιστα ότι δέχθηκαν την βοήθειά τους. 

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους της γειτονιάς που ήρθαν και έβαψαν μαζί μας και που μας χορήγησαν νερό και ρεύμα, την εταιρεία Lafarge που μας πρόσφερε το τσιμέντο που χρησιμοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, την Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου για την υποστήριξη της δράσης καθώς και την εταιρεία καλλυντικών 17 που χορήγησε τα χρώματα.”

Το αποτέλεσμα όντως κάνει πιο όμορφη την ανάβασή μας προς το Λυκαβηττό, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες στην gallery που έχουμε. Ας ελπίσουμε να βρεθεί και μια άλλη πρωτοβουλία που θα την κάνει και πιο ξεκούραστη.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b