MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Αν αισθάνεστε ότι σας λείπουν χρήματα αυτές τις ημέρες, μπορείτε να γιορτάσετε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου… τζάμπα. Όσοι μείνετε στην πρωτεύουσα, εκτός από την παρέλαση μπορείτε να απολαύσετε εκδηλώσεις, εκθέσεις και μουσικές χωρίς να ξοδέψετε φράγκο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο

 Η Νάσια Γκόφα και ο Τζώρτζης στο “Κελάρι” του ATHENAEUM
Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, το ATHENAEUM φιλοξενεί τη Νάσια Γκόφα και τον πιανίστα Τζώρτζη σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα jazz τραγούδια. Ώρα έναρξης: 22.00. Είσοδος ελεύθερη (χρέωση στο ποτό)
Athenaeum «Κελάρι», Αδριανού 3, Θησείο, 2103211987

– “Happy Days” στη Σκουφά
Η Γκαλερί Σκουφά φιλοξενεί την έκθεση του Τάσου Παυλόπουλου με τίτλο «Happy Days». Ο παράλογος κόσμος, όπως αυτός περιγράφεται στα σπουδαία θεατρικά έργα του Μπέκετ, όπου ο άνθρωπος «ρίχνεται» τυχαία σε ένα ακατανόητο σύμπαν, δίνει έναυσμα στον Τάσο Παυλόπουλο να δείξει, μεταφορικά μέσω της ζωγραφικής, ένα salto mortale στο κενό της σημερινής πραγματικότητας. Ο ζωγράφος τσαλακώνει και «ευτελίζει» τα έργα του, επιδιώκοντας, όπως ισχυρίζεται, την μετενσάρκωσή τους. Εικονογραφεί, με το προσωπικό «γκροτέσκο» ύφος του, την χαρούμενη απόγνωση και τον κλαυσίγελο της ανθρώπινης ύπαρξης, λειτουργώντας -όπως λέει- σαν πλαστικός χειρουργός από την ανάποδη, δημιουργώντας… ρυτίδες! Μας ξεκαθαρίζει πως αυτές οι «ρυτίδες» αποτελούν την πραγματική ταυτότητα των τσαλακωμένων έργων του.

Ωρες λειτουργίας: 10 π.μ.- 3.30 μ.μ.
Skoufa Gallery, Σκουφά 4, Κολωνάκι, 2103643025

 “Φιλιά εις τα παιδιά” στην Καλλιθέα
Η πολυβραβευμένη ταινία–ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», του Βασίλη Λουλέ, θα προβληθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ, στις 19:00 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΑΛΥΨΩ – Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς, Καλλιθέα

Κυριακή 

 “Πρόσωπα” στο Αγγέλων Βήμα
Την έκθεση ζωγραφικής του Ευάγγελου Καρανάσιου φιλοξενεί το Αγγέλων Βήμα μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. “Τα χαρακτηριστικά τους συγκεκριμένα, δυο μάτια, μύτη, χείλη, μέτωπο, κι όμως ένα ολόκληρο τοπίο, ένας ανεξερεύνητος κόσμος, είσοδος σ΄ένα δαιδαλώδες σπήλαιο, συναισθήματα ζεστά, προσηνή, φιλικά, ειλικρινή, αλλά και βλοσυρά, εχθρικά, ψυχρά. Σκέψεις ανοικτές, διάφανες, αλλά και σκοτεινές, υπόγειες, στάση απλή, ειλικρινής, άμεση, αλλά και αμυντική, φοβισμένη, εχθρική, πρόσωπα καθαρά, γήινα, φυσικά, αλλά και μασκαρεμένα, κρυμμένα πίσω από μάσκες, ένα σύνολο σύνθετο, κρυπτογραφημένο, δαιδαλώδες, σού ζητά τη διερεύνησή του, την ανάλυσή του, την αποκρυπτογράφησή του.”

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 6 – 10 μ.μ.
Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36 (Μετρό Ομόνοια). Τηλ 210 5242211/ 13,

Δευτέρα:

“Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου”
Παρουσιάσεις με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και παιδικά εργαστήρια με θέμα «Μύθοι σε εικόνες» είναι όσα περιμένουν τους επισκέπτες του Μουσείου την ημέρα της Εθνικής μας εορτής.

“Η ιστορική οικία του Ιωάννη Μεταξά ανοίγει την 28η Οκτωβρίου”

Η ιστορική οικία του αμφιλεγόμενου ιστορικά δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά θα παραμείνει ανοικτή την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2013, συμμετέχοντας έτσι στον διπλό εορτασμό της 73ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και των 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912 -1913. Προς τους φίλους που θα αποτίσουν φόρο τιμής στους Ηρωικώς Πεσόντες Έλληνες και στον Ιωάννη Μεταξά , γίνεται θερμή παράκληση να μην φέρουν διακριτικά πολιτικών κομμάτων, ώστε να μην αποβεί ο ιστορικός αυτός χώρος σημείο προβολής πολιτικών ιδεών.

Διεύθυνση: Στρατηγού Δαγκλή 10, Κηφισιά
Δευτέρα: 10:00 με 14:30
 
– “Athens Alleycat Race by λόκαλ”
Στο παρκάκι μπροστά από τον Ευαγγελισμό, η ομάδα λόκαλ/Athens διοργανώνει το 15ο επετειακό alleycat race, ανήμερα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ. Στη μία μετά το μεσημέρι (13.00),ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος στην αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας. Το θέμα του alleycat είναι η επιστροφή των “δανεικών και αγύριστων” στους ξένους δανειστές. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε στο localathens.gr.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b