MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δείτε τον Γιώργο Κιμούλη στο τρέιλερ του «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ίψεν

Ο Γιώργος Κιμούλης ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Δημήτρης Χορν και με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταμάτη Φασουλή θα ερμηνεύσει τον τραπεζίτη «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου, ενώ ήδη κυκλοφόρησε το trailer της παράστασης. Σε αυτό βλέπουμε έναν Κιμούλη με άψογο κοστούμι, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο ενός απατεώνα τραπεζίτη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Γραμμένο το 1896 με κεντρικό ήρωα έναν άνθρωπο παθιασμένο για την εξουσία και τον πλούτο, το έργο είναι ταυτόχρονα κλασσικό και σύγχρονο. Αντικατοπτρίζει την απαξίωση της ηθικής, την ανυπαρξία των συναισθημάτων και το ανελέητο κυνήγι χρήματος και δύναμης, που θα βρεθούν εν τέλει αντιμέτωπα με την αναζωογονητική δύναμη της νέας γενιάς και το δρόμο που θέλει να τραβήξει.

Ο τραπεζίτης Μπόρκμαν που φυλακίστηκε για κατάχρηση επιστρέφει στο σπίτι του, αποφασισμένος να μείνει κλεισμένος εκεί μέχρι το θάνατο του. Η γυναίκα του, το παιδί του και η δίδυμη αδελφή της γυναίκας του ζωντανεύουν όλο το παρελθόν και μέσα σε μία νύχτα λύνεται ο γόρδιος δεσμός μιας ολόκληρης ζωής.

Μαζί με τους Βρυκόλακες, ο Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν είναι ίσως τα πιο άρτια δραματουργικά έργα του μεγάλου Νορβηγού. Ο Ίψεν στα τελευταία χρόνια της ζωής του γράφει ένα αριστούργημα χωρίς να προτείνει βέβαια λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ζωής, αλλά κλείνοντας την αυλαία βλέπεις να ανοίγεται μπροστά σου ένα τεράστιο ερωτηματικό.

Στη νέα θεατρική του στέγη, ο Γιώργος Κιμούλης θα πρωταγωνιστήσει επίσης στο έργο «Ο Επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ, που θ΄ανέβει περίπου τον Φεβρουάριο και θα παίζεται παράλληλα με τον Μπόρκμαν, εγκαινιάζοντας μ’ ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου τη συνεργασία του με την Ελληνική Θεαμάτων.

Τα σκηνικά είναι της Εύας Μανιδάκη και τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη. Εκτός από τον Γ. Κιμούλη πρωταγωνιστούν ακόμα η Ρούλα Πατεράκη, η Σμαράγδα Σμυρναίου, ο Γιώργος Ζιόβας, η Αμαλία Νίνου, η Νάνα Παπαδάκη, ο Γιάννης Καπελέρης και η Ελευθερία Μπενοβία.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
ΜΠΙΖΖΖ… 2026: Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens Theatre Festival 2025, έρχονται στο Επί Κολωνώ
Θεατρικά Νέα
Η ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»
Εκδηλώσεις
Στέγη: Τρεις προσβάσιμες παραστάσεις για «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Θεατρικά Νέα
Άγριος Σπόρος: Η παράσταση της Σοφίας Καραγιάννη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ειδική προσφορά για τη «Locandiera»
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
Θεατρικά Νέα
Το Εθνικό τιμά την Ημέρα Θεάτρου με τον “Βυσσινόκηπο” σε ζωντανή μετάδοση στην Κάρπαθο
Θεατρικά Νέα
Το θέατρο μέσα από τα μάτια του Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Εργαστήρια δημιουργικού χορού για οικογένειες με παιδιά
Θεατρικά Νέα
Σωσμένος: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη συνεργασία Μπισμπίκη-Κιτσοπούλου