MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η σκηνοθέτης Ελένη Σκότη παραδίδει μαθήματα θεάτρου στο Studio NAMA

Η γνωστή θεατρική σκηνοθέτης Ελένη Σκότη πραγματοποιεί μαθήματα υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA ιδρύθηκε το 1992 από την Ελένη Σκότη και από τότε που δημιουργήθηκε το θέατρο Επί Κολωνώ έγινε βασική συνιστώσα των δραστηριοτήτων του.

Το Studio NAMA εισάγει νέους στο 1ο έτος στις σύγχρονες βασικές αρχές υποκριτικής και βοηθάει επαγγελματίες ηθοποιούς να βελτιώσουν την τεχνική τους βασιζόμενοι στον αυτοσχεδιασμό. Οι μαθητές εκτίθενται σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και οδηγούνται στην ανακάλυψη της δημιουργικής πλευράς του εαυτού τους ως καλλιτέχνες.

Στο 2ο έτος, ο μαθητής εμβαθύνει την γνώση του πάνω στην υποκριτική με προχωρημένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Ολοκληρώνεται το μάθημα με ένα κύκλο 3 μηνών που ονομάζεται “Master-Slave”. Αυτή η σύγκρουση ανάμεσα στον κυρίαρχο και τον υποτασσόμενο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ασκήσεις στην υποκριτική.

Στο 3ο έτος, ο μαθητής ολοκληρώνει την δουλειά πάνω στις ασκήσεις “Master-Slave” ενώ στην πορεία του μαθήματος η διδασκαλία στρέφεται σε μικρά ουδέτερα κείμενα πάνω στα οποία εφαρμόζονται οι τεχνικές του αυτοσχεδιασμού σε βάθος.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε group μαθητών. Επίσης τα τμήματα που απευθύνονται στους επαγγελματίες ηθοποιούς, ενώ ακολουθούν την παραπάνω σειρά ανά έτος, είναι ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εμπειρότερων μαθητών τους (Τεχνικές Υποκριτικής).

Φέτος θα δημιουργηθεί ένα νέο τμήμα με τίτλο Τεχνικές υποκριτικής για προχωρημένους πάνω σε κείμενα του Τσέχωφ. Στο πρώτο τετράμηνο θα επιλεγούν σκηνές από το ρεπερτόριο του Τσέχωφ που θα αναδείξουν το κωμικό στοιχείο στα έργα του, ενώ στο δεύτερο τετράμηνο η διδασκαλία θα εστιαστεί σε σκηνές που θα αναδείξουν το δραματικό στοιχείο.

Μαθητές που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον δυο έτη σπουδών στο studio Νάμα μπορούν να συμμετάσχουν και φέτος σε τμήμα που έχει στόχο την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πειραματικής παράστασης (Production Group). Μαθητές που δεν έχουν παρακολουθήσει τον παραπάνω κύκλο σπουδών μπορούν να ενταχθούν στο τμήμα μετά από συνέντευξη.

Οι βασικές αρχές της μεθόδου που ακολουθείται στο Studio Νάμα από την Ελένη Σκότη, αποτελούν εξελιγμένη εκδοχή της τεχνικής που καθιερώθηκε με το όνομα «Method Acting» και που απέκτησε διεθνή φήμη, χάρις στο Actors Studio.

Πρόγραμμα

Μαθήματα ωράριο έναρξη
α. Υποκριτική 1ο έτος: Τρίτη 19:30 – 22:00 από 17/9/13
β. Υποκριτική 2ο έτος: Τετάρτη 18:30 – 21:00 από 18/9/13
γ. Υποκριτική 3ο έτος: Δευτέρα 21:30 – 24:00 από 16/9/13
δ. Τεχνικές Υποκριτικής 1ο έτος: Τρίτη 22:00 – 24:30 από 15/10/13
ε. Τεχνικές Υποκριτικής πάνω
σε κείμενα του Τσέχωφ: Πέμπτη 21:30 – 24:00 από 19/9/13
στ. Production Group: Πέμπτη 19:00 – 21:30 από 19/9/13

– Τα μαθήματα είναι ετήσια και διαρκούν από τέλος Σεπτεμβρίου έως τέλος Μαΐου του 2014
– Τα μαθήματα παραδίδονται από την Ελένη Σκότη
– Τα δίδακτρα για κάθε ένα μάθημα από τα παραπάνω μαθήματα είναι
100 € ανά τέσσερις εβδομάδες
– Προβλέπονται ειδικές τιμές για όποιον παρακολουθήσει παραπάνω από ένα μάθημα.
– Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν εγκαίρως με τη γραμματεία του θεάτρου για κράτηση θέσεων καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
– Παράλληλα θα λειτουργήσουν και φέτος στο Επί Κολωνώ
Μαθήματα Θεατρικής Γραφής και Υποκριτικής με βάση το κείμενο με τον Ανδρέα Φλουράκη, Σεμινάριο Υποκριτικής σε κείμενα In Progress με την Πέπη Μοσχοβάκου καθώς και τα Μαθήματα Θεάτρου για την παιδική και νεανική ηλικία και το Σεμινάριο για τις τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων με τον Τάσο Καρακύκλα.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτις και δασκάλα Υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000.Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο και στο Ωδείο Αθηνών.

Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων «Αγαπητή Ελένα» (για το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα»), «Η Κατάρα των Πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Εθνικό Θέατρο, το έργο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας ΝΑΜΑ, το οποίο βραβεύτηκε με τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος αποσπώντας το γ’ βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα, το «Κίεβο» του Σέρχιο Μπλάνκο κ.α. Φέτος θα σκηνοθετήσει την παράσταση «Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Ηλέκτρα Εντός: 4 λόγοι για να (ξανα)δεις την παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
Θεατρικά Νέα
Ανοίγει το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια – Η παράσταση που θα το εγκαινιάσει
Art & Culture
Μια παράσταση για εκείνους που πήγαν για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
7ος Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Κωνσταντινούπολης: Αιτήσεις συμμετοχής
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
Εκδηλώσεις
Μαύρη Γαλότσα: Η κωμωδία της Βάσιας Αργέντη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα
Art & Culture
Στην πρόβα: «Μπεν και Ίμο» - Δύο ιδιοφυίες της βρετανικής μουσικής ζωντανεύουν ξανά στην ΕΛΣ
Θεατρικά Νέα
O Mάριο Μπανούσι βραβεύεται στην Μπιενάλε Θεάτρου Βενετίας
Θεατρικά Νέα
Το Τρίτο Στεφάνι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μεταφέρεται σε νέα στέγη λόγω μεγάλης ζήτησης
Θεατρικά Νέα
"Αστόρια": Μια μεγάλη παραγωγή ζωντανεύει την ιστορία της μετανάστευσης στο Παλλάς