MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παγκόσμια κατακραυγή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα- Διαδηλώσεις στο Παρίσι, καταδίκη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το θέμα της δολοφονίας του αριστερού ράπερ Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Χρυσαυγίτη έχει γίνει παγκόσμιο θέμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν αυτήν την πράξη βίας, ενώ στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στην μνήμη του αδικοκαχαμένου 34χρονου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ  δήλωσε ότι είναι ενήμεροι για την πρόσφατη δολοφονία και για τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η κ. Χαρφ εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος και εξέφρασε την καταδίκη της για την δολοφονία.

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στην μνήμη του Παύλου Φύσσα. Μάλιστα, έγιναν και 38 συλλήψεις ακροαριστερών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές,  ετοιμάζονταν να συγκρουστούν. 

Το κλίμα στην χώρα είναι ιδιαίτερα τεταμένο ανάμεσα σε ομάδες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς μετά τον θάνατο του Κλεμάν Μερίκ, ενός φοιτητή και αντιφασίστα ακτιβιστή, την 5η Ιουνίου, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό από σκίνχεντ στη συνοικία Σεν Λαζάρ. Ο κύριος ύποπτος, ο Εστεμπάν Μοριγιό, προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή.

Διαδηλώσεις στην μνήμη του αδικοχαμένου 34χρονου έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα στην Βαρκελώνη και στο Άμστερνταμ. 

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Οι Δήμοι εκπέμπουν «SOS»: Οικονομική ασφυξία και θεσμική αβεβαιότητα
Επίκαιρα
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο
Επίκαιρα
48ωρη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία: Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Οι αδερφοί Νάσσερ πιστεύουν ότι η κατοχή της Γάζας θα τελειώσει πολύ σύντομα
Επίκαιρα
Ζόραν Μαμντάνι: Γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
Επίκαιρα
Απεργία των ταξί στην Αθήνα
Επίκαιρα
Λήγει η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό – Τα βήματα για την έκδοσή του
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Ο “Άμνετ” είναι ο καλύτερος “Αμλετ” που έχεις δει
Επίκαιρα
Τι προβλέπει η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης – Οι ημερομηνίες αιτήσεων και πληρωμών
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Τρία 24ωρα μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα
Art & Culture
66o ΦΚΘ: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ αναζητεί το άγνωστο. Και το βρίσκει
Art & Culture
“Όλα πρέπει να αλλάξουν”: Στην 9η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης η τέχνη καλεί σε ριζική αλλαγή