MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανεβαίνει ξανά το “Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ” στο Θέατρο Πόλη

Το θέατρο Πόλη ανακοίνωσε τις θεατρικές παραστάσεις για τη νέα σεζόν, οι οποίες ξεκινούν από τον Οκτώβριο. Ανάμεσα στις παραστάσεις, ανεβαίνει ξανά το “Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ” με τον Δάνη Κατρανίδη και την Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Monopoli Team

“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”

Tο κλασσικό αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπι “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;” για δεύτερη συνεχή σεζόν και περιορισμένο αριθμό παραστάσεων παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόλη

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1962 (Broadway) και έγινε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας το Βραβείο Tony. Μετά τον Ευγένιο Ο΄ Νιλ, τον Τένεσι Ουίλιαμς και τον Άρθουρ Μίλερ, ο Έντουαρντ Άλμπι δίνει ένα δυναμικό συγγραφικό παρόν στη δεκαετία του ’60 και καθιερώνεται. Από τότε το έργο παρουσιάζεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο, ενώ φέτος -50 χρόνια ακριβώς από το πρώτο του ανέβασμα- παίζεται πάλι στη Νέα Υόρκη (Broadway).
Ο Τζορτζ καθηγητής ιστορίας (Δάνης Κατρανίδης) είναι παντρεμένος με τη Μάρθα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) κόρη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου. Ένας γάμος που διαρκεί περισσότερα από είκοσι χρόνια. Κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης τους είναι η αλληλοεξάρτηση. Μετά από μια δεξίωση στο Πανεπιστήμιο, η Μάρθα προσκαλεί το νεαρό ζευγάρι Χάνι (Χρύσα Παπά) και Νικ (Παναγιώτης Εξαρχέας) στο σπίτι τους για ένα μεταμεσονύκτιο πάρτι. Μέχρι να ξημερώσει, ο Νικ κι η Χάνι εμπλέκονται στο παιχνίδι του Τζορτζ και της Μάρθας. Η βραδιά γίνεται άγρια, ανεξέλεγκτη και με απρόβλεπτη κατάληξη για όλους.

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Παππά, Παναγιώτης Εξαρχέας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Μετάφραση: Δάνης Κατρανίδης

Αναμενόμενη Πρεμιέρα: 1ο δεκαήμερο Οκτωβρίου

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

“Αέρας”του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Το ΠΟΛΗ Θέατρο του Δάνη Κατρανίδη συστήνει στο κοινό ένα νέο ελληνικό έργο, τον “Αέρα” του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε μια μοναδική θεατρική συνάντηση δύο σημαντικών πρωταγωνιστριών του θεάτρου μας, της Ράνιας Οικονομίδου με τη Ρένη Πιττακή σε σκηνοθεσία της Σύλβιας Λιούλιου.

Μετά το θάνατο της μητέρας τους δύο αδερφές, η Έντα και η Νόρα συναντιούνται ξανά μετά από καιρό. Μέρα κακοκαιρίας, με τον αέρα να λυσσομανά. Ξεχασμένα μίση και περιουσιακές διεκδικήσεις τίθενται στο επίκεντρο αλλά κυρίως μια συλλογή ζωγραφικών πινάκων μεγάλης χρηματικής αξίας δηλητηριάζουν όλο και περισσότερο τη μεταξύ τους ατμόσφαιρα. Διαφορετικές και όμοιες σκιαγραφούνται καθηλωμένες στους αλλεπάλληλους γύρους μιας παρτίδας αναμέτρησης. Οι δυο ισάξιες αντίπαλοι άλλα λένε και άλλα εννοούν, ελίσσονται και στρεψοδικούν αναδεικνύοντας τη βιογραφία μιας ασυνήθιστης οικογένειας. Το αλλόκοτο, το θρίλερ και το κωμικό παντρεύονται αρμονικά καθώς οι λέξεις που ξεστομίζονται λειτουργούν ως προσχήματα και γίνονται αέρας.

Η Ρένη Πιτακή και η Ράνια Οικονομίδου, δυο απόλυτα ιδιοσυγρασιακές ηθοποιοί, ικανές να διαπερνούν την επιφάνεια του λόγου και να δηλώνουν το άρρητο, συναντιούνται για πρώτη φορά σκηνικά με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της νεώτερης Σύλβιας Λιούλιου σε μια «κωμωδία», που εκκινώντας από ένα φαινομενικά παραδοσιακό υλικό θεατρικής γραφής διαρκώς αυτοανατρέπεται και εκπλήσσει, δίνοντας χώρο στο παράλογο, το αντισυμβατικό και το ανοίκειο.

Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Ράνια Οικονομίδου, Ρένη Πιτακή

Αναμενόμενη Πρεμιέρα: 2ο δεκαήμερο ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

“Frank and Ferdinand” του Samuel Adamson στη Νεανική Σκηνή

129 παιδιά εξαφανίστηκαν. Μόνο τέσσερα έμειναν πίσω. Και είπαν την αλήθεια. Η αλήθεια όμως είναι υποκειμενική ή μήπως η πραγματικότητα είναι μία; Ένα σκοτεινό παραμύθι για εφήβους, που εξερευνά τις έννοιες της διαφορετικότητας, της αναζήτησης ταυτότητας και της ανάγκης να ανήκεις κάπου.

Μετάφραση –Δραματουργία Γιωργίνα Γερμανού, Ελένη Ζαχοπούλου
Σκηνοθεσία : Ελένη Ζαχοπούλου

Παίζουν: Βαβαδάκης Μάνος, Εξαρχέας Παναγιώτης, Επιθυμιάδη Δανάη, Ζήκου Κόνυ, Λάσκος Άρης, Παναγουλέα Ελεάννα

Αναμενόμενη Πρεμιέρα: 1ο Δεκαήμερο Νοεμβρίου

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b