Τι λέει ο Woody Allen για την Ακρόπολη και την Ελλάδα!
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΜια συνέντευξη ποταμό παραχώρησε ο πολύπλευρος καλλιτέχνης Woody Allen στο περιοδικό Esquire, μέσα στην οποία μιλάει για το δέος που ένιωσε σε μια βόλτα του στην Ακρόπολη. Η συνέντευξη δόθηκε για το τεύχος Σεπτεμβρίου 2013, αλλά ήδη το site του περιοδικού έχει δημοσιεύσει αρκετά αποσπάσματά της.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ Woody Allen μιλάει με τεράστιο σεβασμό για την ελληνική αρχαιότητα και ιδίως την κληρονομιά που άφησαν οι Αρχαίοι Έλληνες στο δράμα. Όπως παραδέχεται, αυτό το δέος, του το ενέπνευσε μια βόλτα που έκανε στην Ακρόπολη.
“Κάναμε μια βόλτα στην Ακρόπολη αργά το πρωί και κοίταξα κάτω προς το θέατρο (το Ηρώδειο) και ένιωσα μια ενότητα. Εννοώ ότι εκεί είναι που ο Οιδίποδας ανέβηκε για πρώτη φορά. Είναι εκπληκτικό για κάποιον που πέρασε την ζωή του στην σόου μπίζνες ή υπηρέτησε την δραματική τέχνη να κοιτάζει το θέατρο, όπου χιλιάδες χρόνια πριν άνθρωποι σαν τον Mike Nichols και τον Stephen Sondheim και τον David Mamet ήταν με χιτώνες και σκέφτονταν ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτόν τον στίχο να δουλέψει. Κι ας τον δούλευαν όλη νύχτα. Και να τα βάζουν με τον ηθοποιό, που δεν ξέρει να τα λέει καλά. Ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Αριστοφάνης.”
Μίλησε ακόμα για την σχέση του με τις κόρες του, που είναι πλέον στην εφηβεία: “Οι δύο έφηβες κόρες μου με βλέπουν σαν αρχαίο. Αλλά σηκώνομαι πριν από αυτές και τις ξυπνάω για να πάνε σχολείο.”
Για τον φόβο: “Χωρίς φόβο δεν μπορείς να επιβιώσεις”
Για το ταλέντο: “Αν γεννήθηκες με ένα χάρισμα, το να συμπεριφέρεσαι σαν να είναι επίτευγμα είναι λάθος.”
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Ars longa, vita brevis: Εκδήλωση – αφιέρωμα του ΕΜΣΤ στην ιδρυτική του διευθύντρια, Άννα Καφέτση
- «The Exam»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη
- Qualco Foundation: Φέρνει το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο για μια δωρεάν συναυλία στον Εθνικό Κήπο
- Άσπρα Άλογα: Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο Μαβίλη με το σπουδαίο ιψενικό έργο
- Moche: Ένα ταξίδι στις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής ξεκινά από τη Νέα Φιλαδέλφεια