MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επιτυχημένες ταινίες που απαγορεύτηκε η προβολή τους

Υπήρξαν ταινίες με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς την μεγάλη οθόνη σε ορισμένες χώρες. Ορισμένα κράτη απαγόρευσαν την κυκλοφορία πολύ πετυχημένων ταινιών, θεωρώντας τις ακατάλληλες για το κοινό.

Monopoli Team

Όσο κι αν μας φανεί περίεργο, υπάρχουν χώρες στον κόσμο, στις οποίες δεν έχει δει κανείς τις ταινίες αυτές:

Πειρατές της Καραϊβικής-Στο τέλος του κόσμου: Η τρίτη ταινία των Πειρατών απαγορεύτηκε στην Κίνα, επειδή θεώρησαν ότι ο ρόλος του Chow Yun-Fat που έπαιζε τον κακό, προέβαλε αρνητική εικόνα για τη χώρα.
piratesss

2012: Η ταινία που βασίστηκε στη θεωρία των Μάγιας για το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου το έτος 2012 δεν προβλήθηκε στη Βόρεια Κορέα. Ο τότε ηγέτης Γκονγκ-Λι ήταν προληπτικός και πίστεψε ότι μία ταινία που δείχνει την καταστροφή του πλανήτη θα έφερνε ατυχία στη χώρα.
2012trail

Αγώνες Πείνας: Ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Βιετνάμ, καθώς κανένα από τα sequels του “Αγώνες Πείνας” δεν θα προβληθεί στη χώρα.
hunger1

Saw 4: Η Ουκρανία και η Ταϋλάνδη δεν επέτρεψαν να κυκλοφορήσει το τέταρτο μέρος του θρίλερ, παρότι οι τρεις προηγούμενες ταινίες είχαν παιχτεί στους κινηματογράφους.
saw-iv

Zoolander: Το γεγονός ότι στόχος του κεντρικού ήρωα της ταινίας ήταν να σκοτώσει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας φάνηκε ιδιαίτερα επικίνδυνο στη χώρα, γι’αυτό και δεν επιτράπηκε ποτέ να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους.
zoolander-sequel-img

Περισσότερα από Cine News