MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι φωτογραφίες που εντυπωσίασαν στο National Geographic’s 2013 Photo Contest! (gallery)

Και φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις ο διαγωνισμός φωτογραφίας της National Geographic! Από τη Βραζιλία έως την Κένυα, οι φωτογραφικές μηχανές φυλάκισαν στα φιλμ τους ήρεμα τοπία, πολιιτιστικές τελετουργίες, ζώα και μοναδικές στιγμές της καθημερινότητας. Θαυμάστε εδώ τις 12 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο 25ος ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας έλαβε περισσότερες από 15.000 συμμετοχές, από φωτογράφους σε όλο τον κόσμο. Οι διαγωνιζόμενοι υπέβαλαν τις φωτογραφίες τους σε τέσσερις κατηγορίες: Πορτρέτα Travel, υπαίθριες σκηνές, αίσθηση του τόπου και αυθόρμητες στιγμές. Τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε η νικήτρια φωτογραφία ήταν η δημιουργικότητα και φωτογραφική ποιότητα.

Νικητής του διαγωνισμού ήταν ο Wagner Araujo από την Βραζιλία, με τη φωτογραφία “Dig Me River,” η οποία απεικονίζει βραζιλιάνους συμμετέχοντες του αθλήματος Aquathlon –κολύμβηση και τρέξιμο- εν δράσει, στο Rio Negro. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτριστικά “Βρέθηκα στον αγώνα σχεδόν τυχαία, ο φακός σε κάποια στιγμή βράχηκε, αλλά η ένταση και η ενέργεια των συμμετεχόντων ήταν τόση που δεν με ένοιαξε καθόλου!” 

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b