MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Γελάω όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση στην Ελλάδα!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

“Εγώ γνώρισα την κατοχή. Για να πάω στο σχολείο περνούσα πάνω από πτώματα πεινασμένων ανθρώπων, τα οποία μάζευε ένα καροτσάκι του δήμου. Λοιπόν, όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελώ.” Αυτά δήλωσε η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ Με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Φωτεινή Γιαννούλη, τονίζοντας ότι η σημερινή κρίση είναι ένα τίποτα μπροστά σε άλλες δύσκολες περιόδου της νεοελληνικής ιστορίας και ιδίως την κατοχή.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στην ίδια συνέντευξη η διαπρεπής ιστορικός δήλωσε ότι στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής.
“Η Χρυσή Αυγή καλπάζει, όπως και η Χαμάς στην Παλαιστίνη. Είσαι μεγάλη γυναίκα, πας να πάρεις τις πέντε πεντάρες σου και σε περιμένει ο πεινασμένος μετανάστης να σου τις πάρει, σε παίρνει το αγόρι της Χρυσής Αυγής, σε πηγαίνει πιο κάτω, οπότε το λες στον εγγονό, στην κόρη, στον γιο. Δεν ήρθαν οι δικοί σου να σε πάνε και σε πήγε η Χρυσή Αυγή. Oπότε να ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή, γιατί αυτοί θα πηγαίνουν στη θέση μας, αντί να παίρνουμε εμείς την γιαγιά την παίρνουν αυτοί.”

Τόνισε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που φοβίζει τους Ευρωπαίους. Ενώ υπογράμμισε ότι  η Ελλάδα κατάντησε ένα υπόδειγμα ρατσισμού για τους ξένους. “Αν ρωτήσεις ποια είναι η πιο ρατσιστική χώρα στην Ευρώπη, θα σου πουν αμέσως η Ελλάδα. Αλλά έχουν άδικο οι Ευρωπαίοι γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη ανοιχτή χώρα. Είναι το πέρασμα όλων.”  δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Αρβελέρ. 

Ως προς την στάση των Ελλήνων απέναντι στην Ευρώπη, η κα Αρβελέρ ήταν επικριτική, καθώς εκτιμά ότι ο Έλληνας περιμένει μόνο να παίρνει από την Ευρώπη, αλλά να μην δίνει τίποτα. “Η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα χρήματα που δίνει. Η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις, αλλά και εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί της. Αν ρωτήσεις έναν Έλληνα ποιες είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην Ευρώπη, δεν θα σου απαντήσει κανείς. Εκείνο που περιμένουμε είναι η Ευρώπη να μας ζήσει, να μας θρέψει, τα πακέτα Ντελόρ, το ΕΣΠΑ.” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η ιστορικός δήλωσε ότι οι Έλληνες δεν έχουν πλέον όραμα. “Δεν υπάρχει ένα όραμα. Μνημόνιο-όχι μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι όραμα; Τι θα πεις στα παιδιά; Όχι μνημόνιο, καλά, αλλά μετά; Λοιπόν, αυτό με φοβίζει πολύ περισσότερο απ’ όλα. Ότι έχασαν οι Έλληνες τη δυνατότητα -όχι της ελπίδας, την οποία έχουν εναποθέσει στους ξένους- αλλά του οράματος.” 

Επίσης, η κα Αρβελέρ δήλωσε ότι στην Ελλάδα ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει Εθνικός Διχασμός.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου- Ποια είναι τα συμπτώματα;
Επίκαιρα
Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – πότε θα πέσει η θερμοκρασία;
Σαν σήμερα
Ανδρέας Μπάρκουλης: Δέκα χρόνια χωρίς τον απόλυτο ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά
Σαν σήμερα
Σωτηρία Μπέλλου: 105 χρόνια από τη γέννηση της πιο αντισυμβατικής ρεμπέτισσας
Επίκαιρα
Η 21η Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα για την Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά
Επίκαιρα
Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ
Επίκαιρα
Μίλτος Τεντόγλου: Νέα πρωτιά στο Diamond League της Λωζάνης
Επίκαιρα
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα – «40άρια» το Σαββατοκύριακο
Επίκαιρα
Καραλής: «Πέταξε» στα 6,16 μ. στη Λωζάνη – Αποθεώθηκε από τον Ντουπλάντις
Σαν σήμερα
Χ. Φ. Λάβκραφτ: Ο «πατέρας του τρόμου» που πέθανε στην αφάνεια και άφησε πίσω του μια σκοτεινή κληρονομιά
Επίκαιρα
Tο 57% της Gen Z περνά περισσότερο χρόνο online παρά offline
Επίκαιρα
Άνοδος στις τιμές ακινήτων στα νησιά: Πρωταθλήτρια η Κρήτη