MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ήμασταν εκεί! Ο χορός από τις “Τραχίνιες” αποκαλύφθηκε σε σταθμούς του ηλεκτρικού! (gallery)

Μια πρώτη εικόνα του τι θα παρακολουθήσουν (και κυρίως τι θα ακούσουμς) στην Επίδαυρο από τις Τραχίνιες μας έδωσε ο χορός της παράστασης, που εμφανίσθηκε στους σταθμούς Μοναστηράκι, Θησείο και Πετράλωνα χτες Τρίτη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο χορός των Τραχινιών και οι μουσικοί της παράστασης επιβιβάστηκαν στους συρμούς του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου. Από τις 12:00 έως τις 13:00 τραγούδησαν στον κόσμο που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό και μετρό στο Μοναστηράκι και μετά στους σταθμούς του ΗΣΑΠ στο Θησείο και στα Πετράλωνα. 

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος, σκηνοθέτης της παράστασης, ήταν εκεί και μαζί με αυτόν οι πρωταγωνιστές Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Χρυσοστόμου και Άννα Μάσχα (αλλά δεν τραγούδησαν). Ο Ξάφης μάλιστα έκανε και λίγο πλάκα με το κοινό, παριστάνοντας τον θεατή και λέγοντας “ωραία παράσταση”.  

Ο χορός, που τόσο έχει ευχαριστήσει με την ποιότητά του τον σκηνοθέτη της παράστασης κ. Μοσχόπουλο, απήγγειλε και κυρίως τραγούδησε καλά δουλεμένα χορικά. Το αποτέλεσμα θυμίζει αρκετά σε ποιότητα τις μουσικές και τα τραγούδια που ακούσαμε την χειμερινή σεζόν από την παράσταση του Θ. Μοσχόπουλου “Το νησί των θησαυρών” στο Μέγαρο Μουσικής. 

periergos typos
Η παρουσία του χορού ενθουσίασε το κοινό, που μαζεύτηκε να ακούσει τα τραγούδια. Υπήρχαν μάλιστα και ευτράπελα στην όλη ιστορία. Ένας ιδιαίτερα… χαρούμενος κύριος ήθελε να ενωθεί με τον χορό και να τραγουδήσουν όλοι μαζί τα τραγούδια. Πάντως, δεν υπήρξε μια τέτοια μουσική αλληλεπίδραση μεταξύ κοινού και χορού. 
xoros trax
Μετά το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», τις «Νεφέλες» και το «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου», οι Τραχίνιες ήταν η τέταρτη δράση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) με το Εθνικό Θέατρο, που στόχο έχουν να προσδώσουν μια νότα πολιτισμού στην καθημερινότητα των πολιτών, που χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς. Πρόκειται για μια συνεργασία, που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή με ενθουσιασμό από τους επιβάτες και θα συνεχιστεί, με την παρουσίαση και νέων καλλιτεχνικών δρώμενων στους χώρους των μέσων σταθερής τροχιάς.

Τραχίνιες
Η συγκλονιστική τραγωδία, με θέμα το απόλυτο πάθος της Διηάνειρας για τον Ηρακλή και τις ακραίες συνέπειές του, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 9 και 10 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Η Διηάνειρα, ερωτευμένη και απελπισμένη, θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά την αγάπη του Ηρακλή, με ένα ερωτικό φίλτρο από το αίμα του Κένταυρου Νέσσου – όμως στην προσπάθειά της να αποτρέψει το αναπόφευκτο θα προκαλέσει χωρίς να το θελήσει το θάνατο του αγαπημένου της.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ  

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Άκου μικρέ, ο Πειραιάς βομβαρδίστηκε: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Εκδηλώσεις
Η ΕΛΣ ταξιδεύει σε 12 πόλεις της Ελλάδας
Θεατρικά Νέα
Άνθρωποι και Ποντίκια: Sold out η παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη – Νέες ημερομηνίες προπώλησης
Art & Culture
5 + 2 λόγοι να (ξανα)δεις τον «Δον Ζουάν» του Πάνου Βλάχου στο Θέατρο Βεάκη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Θεατής: «Ένας Ήρωας με Παντούφλες» στο Θέατρο Βέμπο
Art & Culture
"Το καταραμένο παιδί" του Honoré de Balzac στο Θέατρο Arroyo (video)
Θεατρικά Νέα
Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
Εικαστικά
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Θεατρικά Νέα
Danny and the Deep Blue Sea: Αναβάλλεται η πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Μεταξουργείο
Εκδηλώσεις
Αποχαιρετισμοί: Ένα δρώμενο με ποίηση, μαρτυρίες και μουσική στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά
Θεατρικά Νέα
Ο Φωκάς Ευαγγελινός ανεβάζει την «Αλεξάνδρεια» στο Παλλάς
Art & Culture
Για τη Βαλέρια Δημητριάδου, το κενό δεν είναι απουσία αλλά πρόσκληση να κοιτάξεις μέσα σου