Τα “βρόντηξε” ο Ξαρχάκος από το Εθνικό Θέατρο λόγω ρεπερτορίου
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΜια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του νέου ρεπερτορίου του Εθνικού θεάτρου, και πριν κλείσει δύο μήνες ως πρόεδρος του Εθνικού θεάτρου ο Σταύρος Ξαρχάκος, υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του έπειτα από διαφωνία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ γνωστός συνθέτης φέρεται να είπε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ότι «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη».
Ο πρόεδρος της πρώτης κρατικής σκηνής ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ ο Σωτήρης Χατζάκης υποστήριξε πως είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, ο σχεδιασμός αλλά και η ευθύνη του ρεπερτορίου.
Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, ενώ οι δυο πλευρές επέμειναν στις απόψεις τους με αποτέλεσμα ο Σταύρος Ξαρχάκος να αποχωρήσει από την έκτακτη συνεδρίαση. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε από το Εθνικό Θέατρο, ούτε και από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Μέγαρο: Γερμανικός ρομαντισμός στη μουσική δωματίου με τον Roman Simovic και κορυφαίους σολίστ
- Ο Κύριος Βρομύλος, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς για 2η χρονιά στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
- Γιώργος Πετρίδης: Νέο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη για Έλληνες εικαστικούς
- Ο Γιαν Φαμπρ στο Θέατρο Σταθμός: Τέσσερις ανατρεπτικοί μονόλογοι για την ελευθερία της έκφρασης
- Η Αθήνα χορεύει ξανά τις Κυριακές: Τι να περιμένεις από τις Eden Sundays αυτής της σεζόν