Τα “βρόντηξε” ο Ξαρχάκος από το Εθνικό Θέατρο λόγω ρεπερτορίου
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΜια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του νέου ρεπερτορίου του Εθνικού θεάτρου, και πριν κλείσει δύο μήνες ως πρόεδρος του Εθνικού θεάτρου ο Σταύρος Ξαρχάκος, υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του έπειτα από διαφωνία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ γνωστός συνθέτης φέρεται να είπε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ότι «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη».
Ο πρόεδρος της πρώτης κρατικής σκηνής ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ ο Σωτήρης Χατζάκης υποστήριξε πως είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, ο σχεδιασμός αλλά και η ευθύνη του ρεπερτορίου.
Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, ενώ οι δυο πλευρές επέμειναν στις απόψεις τους με αποτέλεσμα ο Σταύρος Ξαρχάκος να αποχωρήσει από την έκτακτη συνεδρίαση. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε από το Εθνικό Θέατρο, ούτε και από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- «Το Σινεμά μάς Ενώνει»: Το ξεχωριστό αφιέρωμα του ERTFLIX σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
- Four Walls and a Roof: Οι βραβευμένοι Ραμπί Μρουέ και Λίνα Ματζνταλανί στην Πειραιώς 260 με μια πολιτική παράσταση
- «Στοιχειωμένοι»: Tο μουσικοθεατρικό έργο του Δημήτρη Μαραμή στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου