MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα “βρόντηξε” ο Ξαρχάκος από το Εθνικό Θέατρο λόγω ρεπερτορίου

Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του νέου ρεπερτορίου του Εθνικού θεάτρου, και πριν κλείσει δύο μήνες ως πρόεδρος του Εθνικού θεάτρου ο Σταύρος Ξαρχάκος, υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του έπειτα από διαφωνία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο γνωστός συνθέτης φέρεται να είπε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ότι «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Ο πρόεδρος της πρώτης κρατικής σκηνής ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ ο Σωτήρης Χατζάκης υποστήριξε πως είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, ο σχεδιασμός αλλά και η ευθύνη του ρεπερτορίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου συμπεριλαμβάνονται οι παραγωγές «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και «Τω αγνώστω τραγωδώ» του Λάκη Λαζόπουλου σε σκηνοθεσία του ιδίου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ανέβουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».

Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, ενώ οι δυο πλευρές επέμειναν στις απόψεις τους με αποτέλεσμα ο Σταύρος Ξαρχάκος να αποχωρήσει από την έκτακτη συνεδρίαση. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε από το Εθνικό Θέατρο, ούτε και από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b