MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Όρος του Twitter μπαίνει στο λεξικό της Οξφόρδης!

Το Oxford English Dictionary, η “Βίβλος” της αγγλικής γλώσσας, εισάγει στον κόσμο του το Twitter, μέσω της προσθήκης στα χιλιάδες λήμματά του, της λέξης “tweet”!

Monopoli Team

Φυσικά το ρήμα και το ουσιαστικό “tweet” προϋπήρχαν στο λεξικό, αφού κυριολεκτικά σημαίνουν “τιτιβίζω” και “τιτίβισμα” αντίστοιχα, ως αναφορά στον ήχο που βγάζουν τα πουλιά. Τώρα όμως στις ερμηνείες της λέξης εισήχθη και η έννοιά της όπως χρησιμοποιείται στο Twitter, δηλαδή στις ερμηνείες προστίθεται και αυτή του “ποστάρω/ποστάρισμα στο Twitter”.

Κανονικά, για να εισαχθεί ένας νέος όρος στο λεξικό, πρέπει να περάσουν 10 χρόνια ώστε να θεωρείται καθιερωμένος, αλλά λόγω της ευρείας διάδοσης και αποδοχής, έγινε εξαίρεση. Ωστόσο, δεν υπάρχει λογική εξήγηση για το ότι το ρήμα “retweet” είχε εισαχθεί το 2011 στο λεξικό, πριν μπει και τo “tweet” με τη νέα του ερμηνεία.

Άλλες λέξεις που έχουν σχέση με νέα μέσα και προστέθηκαν φέτος στο λεξικό, είναι οι “crowdsourcing,” “mouseover,” “e-reader” και “re-direct.”

Αν όμως τέτοιοι όροι εισάγονται σε μη εξειδικευμένα λεξικά, μήπως ανοίγουν “ασκοί του Αιόλου” με τις χιλιάδες δυνητικές προσθήκες που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς…;

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b