MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
03
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αθλητές από χρυσάφι: Οι πλουσιότεροι επαγγελματίες του χώρου

Ολοκληρώνοντας την καριέρα του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έγινε ο πλουσιότερος αθλητής του κόσμου, εξαιρουμένων των επαγγελματιών που αγωνίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει το Sports Illustrated ο άγγλος σούπερ σταρ που ανακοίνωσε την Πέμπτη την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν παρουσιάζοντας συνολικά έσοδα 48.349.000 δολάρια παρά την απόφασή του να δωρίσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα 2,35 εκατ. δολάρια της αμοιβής του από την Παρί Σεν Ζερμαίν για τους πέντε μήνες παρουσίας του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Μπέκαμ εκθρόνισε τον ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος είχε έσοδα 43.424.842 δολάρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ισπανός οδηγός της φόρμουλα 1 Φερνάντο Αλόνσο με 42.800.000 δολάρια και ακολουθούν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (35.300.000) και ο Λιονέλ Μέσι (35.100.000).

sarapova
Στην 9η θέση αλλά πρώτη μεταξύ των αθλητριών βρίσκεται η πανέμορφη ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα με 25.508.296 δολάρια.

Στους επαγγελματίες αθλητές που αγωνίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρώτη θέση κατέχει για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο ο αμερικανός πρωτοπυγμάχος Φλόιντ Μέιγουέδερ Τζούνιορ με έσοδα 90.000.000 δολάρια που θα αποκομίσει μέσα στη χρονιά μόνο από δύο αγώνες! Με αυτό το ποσό ο Μέιγουέδερ Τζούνιορ κατακτά φυσικά και την πρώτη θέση μεταξύ όλων των αθλητών στον κόσμο.

Ακολουθεί ο σταρ του NBA και των Μαϊάμι Χιτ Λεμπρόν Τζέιμς με 56.545.000 δολάρια εκ των οποίων τα 39 εκατ. δολάρια προέρχονται από χορηγούς. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο άσος του αμερικανικού φούτμπολ Ντριου Μπρις με 47.800.000 δολάρια.

Πηγή: www.reporter.gr

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Αύγουστος με μουσική στη Μικρή Επίδαυρο
Επίκαιρα
Από τον Οκτώβριο μεταμοσχεύσεις σε παιδιά και στην Ελλάδα στο Ωνάσειο Κέντρο
Επίκαιρα
Αυτές οι 12 παραλίες της Ελλάδας χάνουν τη “Γαλάζια Σημαία” για το 2025
Επίκαιρα
Ποιοι είναι οι 5 βασικοί τύποι ταξιδιωτών που επιλέγουν φέτος τα ελληνικά νησιά;
Αφιέρωμα
Τα βιβλία των διακοπών – 5 προτάσεις από τις εκδόσεις Ψυχογιός
Επίκαιρα
Τεχνητή Νοημοσύνη και Εργασία: Ποια επαγγέλματα απειλούνται περισσότερο;
Art & Culture
Οι Seeds ρίχνουν σπόρους παραδοσιακής μουσικής στη Μικρή Επίδαυρο
Επίκαιρα
Οι 10 μεγαλύτεροι σεισμοί της σύγχρονης ιστορίας – Πού κατατάσσεται ο νέος σεισμός της Καμτσάτκα
Αφιέρωμα
Τα βιβλία των διακοπών – 5 προτάσεις από τις εκδόσεις Διόπτρα
Επίκαιρα
Βενετία: Αίτημα για αύξηση του τέλους εισόδου ώστε να περιοριστεί η εισροή τουριστών
Art & Culture
Ο επίλογος της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Επίκαιρα
Δυτική Όχθη: Νεκρός ο ακτιβιστής που βοήθησε στο οσκαρικό No Other Land