MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Agnes Jaoui για πρώτη φορά στην Αθήνα στο θέατρο Σημείο

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός και συγγραφέας Agnès Jaoui θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει στο Θέατρο Σημείο την παράσταση του έργου της “Κουζίνα κι εξαρτήσεις”, το οποίο ανεβαίνει επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Αμανίτου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η Agnès Jaoui είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτιδα και τραγουδίστρια. Δημοφιλής, αγαπητή και πολύ επιτυχημένη, όχι μόνο στη χώρα της, αλλά και διεθνώς. Δάσκαλος της ο Πατρίς Σερο. Το 1987 γνωρίζει και συνεργάζεται με τον Ζαν-Πιερ Μπακρι. Μαζί του υπογράφει τα σενάριο της και κάνει τις πολύ μεγάλες επιτυχίες της: Smoking/No Smoking (βραβειο Cesar καλύτερου σεναρίου), Κουζίνα κι εξαρτήσεις, Αέρας οικογένειας, Το τραγούδι που ξέραμε, Το γούστο των άλλων (υποψήφιο για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας – βραβείο Cesar καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου), Μίλα μου για τη βροχή, Σαν μια εικόνα (βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2004 και υποψήφιο για χρυσό φοίνικα). Η Ανιες Ζαουι έχει πάρει το βραβείο Cesar καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία Αέρας οικογένειας και έχει προταθεί άλλες δυο φορές στην ίδια κατηγορία για τις ταινίες Το τραγούδι που ξέραμε και Το γούστο των άλλων.

image002Η Agnès Jaoui για το ανέβασμα της παράστασης στην Ελλάδα αναφέρει: «Όταν ο Πολύδωρος Βογιατζής μου είπε ότι έκανε πρόβες για να παίξει το ‘Κουζίνα και εξαρτήσεις’ στην Αθήνα χάρηκα για πολλούς λόγους. Χάρηκα που το ελληνικό κοινό θα γνωρίσει το κείμενο μας. Χάρηκα που τη σκηνοθεσία υπογράφει η εξαιρετική Αντιγόνη Αμανίτου και που στο έργο παίζουν μερικοί από τους καλύτερους νέους έλληνες ηθοποιούς. Επίσης, χάρηκα που διάλεξαν το πρώτο μας θεατρικό έργο για το οποίο, φυσικά, αισθανόμαστε μια ιδιαίτερη αδυναμία. Επιπλέον, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση για μας στη σκέψη ότι καλλιτέχνες σε διάφορα μέρη του κόσμου -κι εδώ πρόκειται για την ΑΘΗΝΑ- νοιώθουν την επιθυμία να οικειοποιηθούν τα λόγια, τις σκέψεις και τις ιστορίες μας. Εύχομαι, σ’ εσάς αγαπημένοι θεατές και σ’ εσάς αγαπημένοι ηθοποιοί, τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση.»


Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη στις 21.15 / Διάρκεια: 90΄
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα
Θεατρικά Νέα
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά στις 5/12; - Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
Θεατρικά Νέα
«Λόλα»: Οι πρώτες φωτογραφίες από το θεατρικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι νικητές
Art & Culture
"Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" στο Θέατρο Ήβη (video)
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητά με τον Νίκο Διαμαντή για το «Θέατρο Σήμερα»
Art & Culture
Κόντρα στον Άνεμο: Η Hippo Theatre Group μάς προσκαλεί σε μια ιπτάμενη περιπέτεια για τη σωτηρία της φύσης
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή: Τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια για τον μονόλογο με τη Νένα Μεντή
Θεατρικά Νέα
Χρήστος Λούλης: “Σήμερα δυστυχώς είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τη βία” (vid)
Εκδηλώσεις
Όσα θα δούμε και θα κάνουμε στο Μέγαρο αυτά τα Χριστούγεννα