MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Επίκουρος παρουσίασε το βιβλίο του “Η Νέα Ελληνική Κουζίνα” στα Public

Tα Public υποδέχθηκαν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 τον αγαπημένο κριτικό γεύσης Επίκουρο στο Public Συντάγματος για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου “Η Νέα Ελληνική Κουζίνα”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

Monopoli Team

Ο κριτικός γαστρονομίας και συγγραφέας Επίκουρος, στο νέο του βιβλίο συζητά περί της ελληνικότητας του μουσακά, της γαστρονομικής μας ταυτότητας και της ανανέωσής της και προσπαθεί να ανακαλύψει τι εστί “ελληνικότητα” όσον αφορά στην κουζίνα. Για να επιτευχθεί αυτή η αναζήτηση, παραπέμπονται αναφορές και παραδείγματα τόσο από την λογοτεχνία, τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική, αλλά και σκέψεις γνωστών σεφ και εκπροσώπων αυτού του κινήματος που αναφέρεται ως ΝΕΚ και ανθίζει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς σεφ της χώρας μας όπως οι Λευτέρης Λαζάρου, Χριστόφορος Πέσκιας, Γκίκας Ξενάκης, Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χειλιαδάκη, καθώς και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, που τίμησαν με την παρουσία τους τον Επίκουρο και μίλησαν για τη μεγάλη τους αγάπη που δεν είναι άλλη από την μαγειρική!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b