MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι θεατές αγαπάνε το χαβιάρι…

Θεαματικό ήταν το πρώτο 4ημερο στις αίθουσες για τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή. Το κοινό στην Αθήνα και στις επαρχιακές πόλεις που προβλήθηκε η ταινία τίμησε δεόντως το… χαβιάρι παρόλο που οι περισσότεροι κριτικοί κινηματογράφου δυσκολεύτηκαν πολύ να το… χωνέψουν.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πιο συγκεκριμένα η ταινία “Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι” από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου έκοψε 50.957 εισιτήρια στην Αθήνα και συνολικά 85.116 σε όλη την Ελλάδα. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα της φετινής σαιζόν, με τις προβολές του Σαββάτου (13/10) να σημειώνουν αύξηση 100% και πολλές αίθουσες να είναι sold out.

Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη. Πρόκειται για ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. 

Στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονται ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ που κρατά τον κεντρικό ρόλο, ενώ συμμετέχουν ακόμη ο Τζον Κλιζ, η Κατρίν Ντενέβ (στο ρόλο της Μεγάλης Αικατερίνης), ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο και ο Νικ Ασντον και οι Ρώσσοι ηθοποιοί Εβγκένι Στούτσκιν και Ολγκα Σουτούλοβα.

Από Έλληνες ηθοποιούς συναντάμε τους Λάκη Λαζόπουλο, Άκη Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Χριστόφορο Παπακαλιάτη,  Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Παύλο Κοντογιαννίδη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Βακούση.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ανάλογη υποδοχή από το κοινό είχε και ο “El Greco”, η άλλη φιλόδοξη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή την οποία επίσης οι κριτικοί είχαν αποδοκιμάσει.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/Yyrz7oZJmNw?list=UUWs6goyS_DHeCq80zaMmEcw&hl=el_GR” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b