MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κ. Καραμπέτη και Φ. Κομνηνού μοιράζονται τον ίδιο ρόλο στο θέατρο Επί Κολωνώ

Πολύ δημιουργική αναμένεται φέτος η χρονιά στον φιλόξενο χώρο του θεάτρου Επί Κολωνώ. Η ομάδα ΝΑΜΑ ετά την πετυχημένη παράσταση «La chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Ουρουγουανού συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο «Κίεβο» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Μια παράσταση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα εναλλάσσονται η Καρυοφυλιά Καραμπέτη και η Φιλαρέτη Κομνηνού.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το “Κίεβο” είναι ένα έργο αλληγορικό, εμπνευσμένο από το Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ, που προσεγγίζει φιλοσοφικά και υπαρξιακά τη στάση των ανθρώπων, που μέσα σε ακραίες και σκοτεινές κοινωνικοπολιτικές περιόδους του 20ο αιώνα επέλεξαν την ανοχή, την συνενοχή, ακόμα και τη συμμετοχή τους στα όσα διαδραματίστηκαν. Οι ήρωες του Μπλάνκο, απόγονοι κάποιων από τους Τσεχοφικούς ήρωες, αναζητούν μια διέξοδο-λύτρωση από το παρελθόν τους που στον Βυσσινόκηπο είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται ως ένα δυσοίωνο μέλλον.

Για το ανέβασμα της παράστασης το αρχικό κείμενο των εκατόν εξήντα σελίδων διασκευάστηκε και συμπυκνώθηκε, ενώ η δραματουργική επεξεργασία είχε σαν στόχο τον προσδιορισμό πραγματικών χαρακτήρων που θα κινηθούν μέσα σε αλληγορικές συνθήκες με συμβολισμούς τόσο υπαρξιακούς όσο και πολιτικούς.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012.

Παράλληλα στη σκηνή Black Box θα φιλοξενηθούν τρία νέα θεατρικά σχήματα. Το ελληνικό έργο «Έρως και τέλος ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα» σε σκηνοθεσία Ελένης Τζάρου, το έργο «6 βύσσινα στον κήπο» σε σκην οθεσία Φιλιώς Λούβαρη, το έργο «Μετά το τέλος» (After the end) του Dennis Kelly σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b