MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρα Επιδαύρου και άλλες σημαντικές προτάσεις για το τριήμερο 6-8 Ιουλίου

Πλούσια η πολιτιστική ατζέντα του τριημέρου, με το Φεστιβάλ Αθηνών και το θέατρο να έχει τον πρώτο λόγο. Η αρχαία ελληνική τραγωδία, με το άνοιγμα της Επιδαύρου για φέτος και τον Οιδίποδα Τύραννο έχει την τιμητική της, αλλά και το Insenso του Μ. Μαρμαρινού είναι από τα καλλιτεχνικά δρώμενα που αναμένονται με αγωνία. Αλλά υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις και από την μουσική και τον κινηματογράφο, που πλαισιώνουν τις θεατρικές προτάσεις και καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα απαιτήσεων.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 6 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ:

Ο Οιδίποδας στην Επίδαυρο με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ρόλο της Ιοκάστης. Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Επιδαύρου με την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο γνωστός στο ελληνικό θεατρικό κοινό Λιθουανός σκηνοθέτης, καταπιάνεται με την εμβληματική τραγωδία, έχοντας σαν όπλα του την μετάφραση του ΜίνωοςΒολανάκη, τον ομαδικό τρόπο αφήγησης και ασκημένους στον αρχαίο αττικό λόγο ηθοποιούς. Ο Κέννι Μακλίλαν στα σκηνικά και στα κοστούμια, ο Δημήτρης Θεοχάρης στη μουσική σύνθεση και ο Νίκος Βλασόπουλος στους φωτισμούς, θα είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες του για να αναδειχθεί η τραγωδία του ανθρώπου που δέχεται τα σκληρότερα χτυπήματα της θείας Δίκης για μια ύβρη που εν αγνοία του διέπραξε.

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Είκοσι χρόνια ιστορίας στο ελληνικό χιπ- χοπ δεν είναι μικρό πράγμα! Οι Active Member γιορτάζουν αυτήν την χρυσή 20ετία τους στο Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι με μία συναυλία γεμάτη τραγούδια απ’ όλη την δισκογραφία τους αλλά και κάποια ανέκδοτα από τον επερχόμενο δίσκο τους, με τίτλο «Αρσενάλι»!

Σάββατο 7 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ:

Αναμένεται να είναι ένα από τα highlights του φετινού φεστιβάλ Αθηνών. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Δημήτρης Δημητριάδης θα παρουσιάσουν στην Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ) μια «όπερα χωρίς μουσική», εμπνευσμένη από το Senso του Λουκίνο Βισκόντι με τίτλο Insenso. Οι θεατές θα πρέπει να περπατήσουν και καλό θα είναι να φορέσουν αναπαυτικά παπούτσια για περπάτημα και να έχουν μαζί τους νερό και αντικουνουπικό.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

– Ο Γιάννης Κότσιρας θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, παρέα με μια ομάδα έξι μουσικών. Μαζί του επίσης η Σαββέρια Μαργιολά, μια καινούργια φωνή με γνήσια λαικά ηχοχρώματα. Ο γνωστός τραγουδιστής παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι μια μουσική παράσταση με τίτλο “On the road”, ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το “On the road” (στο δρόμο) είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα».

ΣΙΝΕΜΑ:

Επιστροφή στον έρωτα από την Γαλλία με την γνωστή μας από την Αμελί, Οντρέ Τοτού. Μία ρομαντική κομεντί από την χώρας του έρωτα. Η ταινία έχει ωραία ευρήματα, ισορροπώντας ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα και δανείζεται λίγη από την εκκεντρικότητα της «Αμελί».

Κυριακή 8 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Ερμηνεύτρια και δημιουργός ενός αξιολογότατου αρχείου, δασκάλα του δημοτικού τραγουδιού, η Δόμνα Σαμίου υπήρξε μια μοναδική προσωπικότητα που το πάθος και ο αγώνας της για τη διάσωση της παράδοσης καθόρισαν τη στάση ολόκληρης της ζωής της. Το Φεστιβάλ Αθηνών αφιερώνει στη μνήμη της μια βραδιά, για να αποτίσει φόρο τιμής σ’ έναν άνθρωπο που αναζητούσε ακούραστα τη μυστική ουσία των παραδοσιακών τραγουδιών. Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, φιλοξενείται μια εκδήλωση προς τιμήν της μεγάλης ερμηνεύτριας και ερευνήτριας της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τραγουδούν προς τιμήν της μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Δημήτρης Μπάσης κι ο Μανώλης Μητσιάς.

ΣΙΝΕΜΑ:

-Αν οι προτάσεις του φεστιβάλ Αθηνών πέφτουν λίγο βαριές για παιδάκια, υπάρχει ο κινηματογράφος με το “Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων“, Η τέταρτη εκδοχή της γνωστής ταινίας κινουμένων σχεδίων εξακολουθεί να στηρίζεται στην ίδια (πετυχημένη εμπορικά) συνταγή, χωρίς να προσθέτει ουσιαστικά κάτι καινούριο.Το 3D τονίζει τη δράση και την κωμωδία με στόχο τους μικρούς θεατές, το αποτέλεσμα είναι και πάλι διασκεδαστικό.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b