MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσείο Ακρόπολης: Κλείνει τρία χρόνια και γιορτάζει με μουσική και φθηνό εισιτήριο !

Τα τρίτα του γενέθλια θα εορτάσει σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου το Μουσείο της Ακρόπολης, προσκαλώντας το κοινό σε ένα μοναδικό ολοήμερο ταξίδι. Οι εκδηλώσεις θα συνδυάσουν τη μουσική με τη ζωντανή αναζήτηση της αρχαιότητας. Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για τον κόσμο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία -από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ- να ανακαλύψουν στις αίθουσες του Μουσείου μικρά μουσικά σύνολα και διακεκριμένους σολίστες σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε ξεχωριστά έργα του 20ού αιώνα.

Από τις 8 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, ενώ τις ίδιες ώρες θα παραμείνει ανοιχτό και το εστιατόριό του.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εξής μουσικά σύνολα: Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα «Κίθαρις» του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τα Μουσικά Σύνολα και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ το κοινό θα απολαύσει δύο σημαντικές συναυλίες από την Χορωδία της ΕΡΤ και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής.

Συγκεκριμένα στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos, ενώ στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου
Εκδηλώσεις
Ένας βαθιά ανθρώπινος μονόλογος σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, ο Μάλαμας στον Σταυρό του Νότου - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Μουσική, σινεμά και βόλτες σε μουσεία στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η θρυλική «Λόλα» στο Παλλάς, η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Πιερ Μπουλέζ στο Μέγαρο - 'Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Έχεις πέντε λεπτά» από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού, η κολεκτίβα Climate Change στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η «Ιεροτελεστία» στο Εθνικό, η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Λουκέρνης στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Art & Culture
Ημέρες ART/TECH by COSMOTE Telekom: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για μία “νέα” τέχνη
Εκδηλώσεις
Σπουδές στη Γαλλία 2026: Η μεγάλη έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη