MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συναυλία της Καραΐνδρου προς τιμήν του Αγγελόπουλου στο Παρίσι

Συναυλία θα πραγματοποιήσει η Ελένη Καραΐνδου στη Μεγάλη Αίθουσα του Théâtre de la Ville στις 4 Ιουνίου, στην οποία έχουν προσκληθεί προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από όλη την Ευρώπη, ενώ οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι η συγγραφέας και δημοσιογράφος Laure Adler και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Ελένη Καραΐνδρου συνοδευόμενη από 3 σολίστες συνεργάτες της, τον Βαγγέλη Χριστόπουλο -όμποε, τον Ρενάτο Ρίπο -βιολοντσέλο και τον Ντίνο Χατζηϊορδάνου -ακορντεόν θα βρεθούν στο Παρίσι από την 1η Ιουνίου για να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που ξεκινoύν στο Théâtre de la Ville υπό τον τίτλο Chantiers d’ Europe (μονοπάτια της Ευρώπης) με αφιέρωμα στην Ελλάδα και την Ιταλία. To αφιέρωμα στην Ελλάδα ξεκινά με την Lecture (ανάγνωση) του σεναρίου του Θόδωρου Αγγελόπουλου La poussière du Temps (H Σκόνη του Χρόνου).

Στο τιμητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη συμμετέχουν 5 ηθοποιοί -ανάμεσά τους η Irène Jacob.
Η Ελένη Καραΐνδρου θα παρουσιάσει θέματά της από τη «Σκόνη του Χρόνου», ερμηνεύοντας η ίδια στο πιάνο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Théâtre de la Ville και την France Culture θα ηχογραφηθεί ζωντανά και θα μεταδοθεί από το ραδιόφωνο την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 22:15.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b