MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Το Σάββατο 19 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυκτα, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και τα Θεραπευτικά Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ Διάβαση και Εν Δράσει, σε συνεργασία με 8 καλλιτέχνες, διοργανώνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το σύγχρονο μουσείο, πέρα από δημόσιος χώρος ιστορίας, λειτουργεί και ως δημόσιος κοινωνικός χώρος, σε διάλογο με την κοινωνία, ως πολιτιστικός οργανισμός. Αναζητώντας τρόπους εμπλουτισμού της πρόσληψης των αρχειακών και μουσειακών τεκμηρίων καθώς και της ενεργού συμμετοχής στο χώρο των διαφορετικών κοινωνικών υποκειμένων και ομάδων, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας γίνεται χώρος έμπνευσης για οκτώ καλλιτέχνες και ταυτόχρονα χώρος συνάντησης με τον κόσμο του ΚΕΘΕΑ, της γειτονιάς, της Αθήνας.

Με άξονα αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται εκδηλώσεις, για μία νύχτα, που περιλαμβάνουν: ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Αρχείου, προβολές βίντεο, εκθέσεις (φωτογραφίας, ζωγραφικής, αρχειακού υλικού), εικαστικές εγκαταστάσεις, μουσική και χορό, καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

19 Μαΐου 2012: Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας
Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8807799

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b