MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
31
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1o Cuba festival σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το πρώτο φεστιβάλ κουβανέζικης κουλτούρας στην Ελλάδα, το Cuba Festival, θα διεξαχθεί στην Αθήνα 28-30 Ιουνίου, ενώ θα βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τα Calles De Cuba (Δρόμοι της Κούβας) που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουνίου σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας (πλατείες, εμπορικά κέντρα κ.λ.π.) με δωρεάν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σεμινάρια κουβανέζικων χορών, DJ Set, και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου με τις εκδηλώσεις του 1ου Cuba Festival που θα διεξαχθούν στο προπονητικό κέντρο του Baseball που βρίσκεται μέσα στην πρώην αμερικανική βάση στο Ελληνικό, με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, workshops, και άλλες σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες, που στόχο θα έχουν την προβολή του πολιτισμού της Κούβας.

Οι εκδηλώσεις του Cuba Festival και των Calles De Cuba θα διεξαχθούν με την υποστήριξη της πρεσβείας της Κούβας.

Το 1ο Cuba Festival τιμά ένα θρύλο της Κουβανέζικης μουσικής.
Το 1ο Cuba Festival θα είναι ειδικά αφιερωμένο στην εμβληματική μορφή της παραδοσιακής κουβανέζικης μουσικής, τον Ibrahim Ferrer, που υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής των Buena Vista Social Club έως το 2005, όταν και “έφυγε”. Στο Cuba Festival θα παραστεί ο γιος του, Ibrahim Ferrer Jr. Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα τραγουδήσει μαζί μας αξέχαστες επιτυχίες των Buena Vista Social Club αλλά και της ευρύτερης κουβανέζικης μουσικής. Η συναυλία του Ibrahim Ferrer Jr. θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, μία ημέρα πριν από εκείνη της Αθήνας, δηλαδη την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Ζωντανή επίδειξη δημιουργίας πούρων!
Το Σάββατο 30 Ιουνίου ένας από τους καλύτερους δημιουργούς πούρων στον κόσμο, o Κουβανός Rodolfo Amaro Beltran, θα μεταφέρει τις γνώσεις του φτιάχνοντας με την μοναδική του μαεστρία πούρα με φύλλα και καπνό για το κοινό του Cuba Festival! (με την υποστήριξη της Habanos & Phoenicia Fereos Hellas SA)


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πέμπτη 28 Ιουνίου
Θησείο: Σταθμός ΗΣΑΠ

Παρασκευή 29 Ιουνίου
Ερμού : Εκκλησία Καπνικαρέας

18:00 – 19:00 Omar Cuesta (El Pantera) & DJ El General
19:00 – 19:30 The Music And Dance Of The Orishas In Santeria
19:30 – 20:00 Baclava Cubano
20:00 – 20:30 La Cucaracha
20:30 – 21:00 Estrellas Cubanas

Στο φεστιβάλ θα βρίσκονται και οι ΠοδηΛάτιν με τα ποδήλατά τους και την ξέφρενη latin διάθεσή τους, αλλά και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, που θα ενημερώσουν το κοινό για τις δράσεις τους.

Οι τιμές εισιτηρίων για τις συνευλίες στο γήπεδο Baseball και στην Μονή Λαζαριστών, καθορίζονται ως εξής:

10€ προπώληση
15€ Στα εκδοτήρια των δύο χώρων την ημέρα της συναυλίας

Για τις συναυλίες έχει προβλεφθεί δωρεάν είσοδος για τα παιδιά κάτω των 12 ετών (συνοδεία ενηλίκου)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

TICKET SERVICES: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr , www.i-ticket.gr & www.ticketarena.gr

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το 13o Chania Film Festival μετέτρεψε μαεστρικά την μνήμη σε εικόνα και μελωδίες
Cine News
66ο ΦΚΘ: Συναρπαστικά masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις
Εικαστικά
Athens Wine & Art Festival στο Κτήριο Ολυμπιάς
Μουσικά Νέα
Athens International Music Festival 2025: Ανοίγει αυλαία με Pinchas Zukerman στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Cine News
Το 48ο Φεστιβάλ Δράμας φέρνει στην Αθήνα τις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες
Cine News
66o ΦΚΘ: Μεγάλο πολιτικό αφιέρωμα για την ευθραυστότητα της ανθρώπινης φύσης
Cine News
8ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Τα highlights της φετινής διοργάνωσης
Αγορές
The Meet Market #FallEdition: Πάνω από 160 ελληνικά brands σε ένα διήμερο στην Τεχνόπολη
Cine News
Ιζαμπέλ Ιπέρ: Η κορυφαία Γαλλίδα ηθοποιός επίτιμη προσκεκλημένη του 66ου ΦΚΘ
Cine News
ArtCinema Hydra: Το τριήμερο τέχνης και κινηματογράφου επιστρέφει στο νησί του Αργοσαρωνικού
Cine News
6ο KinoFest Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου: Με δύναμη από την Πάτρα
Εκδηλώσεις
Τα Ντοκουμέντα του Πειραιά: Ένα νέο φεστιβάλ στο ιστορικό λιμάνι