MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1o Cuba festival σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το πρώτο φεστιβάλ κουβανέζικης κουλτούρας στην Ελλάδα, το Cuba Festival, θα διεξαχθεί στην Αθήνα 28-30 Ιουνίου, ενώ θα βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τα Calles De Cuba (Δρόμοι της Κούβας) που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουνίου σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας (πλατείες, εμπορικά κέντρα κ.λ.π.) με δωρεάν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σεμινάρια κουβανέζικων χορών, DJ Set, και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου με τις εκδηλώσεις του 1ου Cuba Festival που θα διεξαχθούν στο προπονητικό κέντρο του Baseball που βρίσκεται μέσα στην πρώην αμερικανική βάση στο Ελληνικό, με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, workshops, και άλλες σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες, που στόχο θα έχουν την προβολή του πολιτισμού της Κούβας.

Οι εκδηλώσεις του Cuba Festival και των Calles De Cuba θα διεξαχθούν με την υποστήριξη της πρεσβείας της Κούβας.

Το 1ο Cuba Festival τιμά ένα θρύλο της Κουβανέζικης μουσικής.
Το 1ο Cuba Festival θα είναι ειδικά αφιερωμένο στην εμβληματική μορφή της παραδοσιακής κουβανέζικης μουσικής, τον Ibrahim Ferrer, που υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής των Buena Vista Social Club έως το 2005, όταν και “έφυγε”. Στο Cuba Festival θα παραστεί ο γιος του, Ibrahim Ferrer Jr. Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα τραγουδήσει μαζί μας αξέχαστες επιτυχίες των Buena Vista Social Club αλλά και της ευρύτερης κουβανέζικης μουσικής. Η συναυλία του Ibrahim Ferrer Jr. θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, μία ημέρα πριν από εκείνη της Αθήνας, δηλαδη την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Ζωντανή επίδειξη δημιουργίας πούρων!
Το Σάββατο 30 Ιουνίου ένας από τους καλύτερους δημιουργούς πούρων στον κόσμο, o Κουβανός Rodolfo Amaro Beltran, θα μεταφέρει τις γνώσεις του φτιάχνοντας με την μοναδική του μαεστρία πούρα με φύλλα και καπνό για το κοινό του Cuba Festival! (με την υποστήριξη της Habanos & Phoenicia Fereos Hellas SA)


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πέμπτη 28 Ιουνίου
Θησείο: Σταθμός ΗΣΑΠ

Παρασκευή 29 Ιουνίου
Ερμού : Εκκλησία Καπνικαρέας

18:00 – 19:00 Omar Cuesta (El Pantera) & DJ El General
19:00 – 19:30 The Music And Dance Of The Orishas In Santeria
19:30 – 20:00 Baclava Cubano
20:00 – 20:30 La Cucaracha
20:30 – 21:00 Estrellas Cubanas

Στο φεστιβάλ θα βρίσκονται και οι ΠοδηΛάτιν με τα ποδήλατά τους και την ξέφρενη latin διάθεσή τους, αλλά και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, που θα ενημερώσουν το κοινό για τις δράσεις τους.

Οι τιμές εισιτηρίων για τις συνευλίες στο γήπεδο Baseball και στην Μονή Λαζαριστών, καθορίζονται ως εξής:

10€ προπώληση
15€ Στα εκδοτήρια των δύο χώρων την ημέρα της συναυλίας

Για τις συναυλίες έχει προβλεφθεί δωρεάν είσοδος για τα παιδιά κάτω των 12 ετών (συνοδεία ενηλίκου)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

TICKET SERVICES: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr , www.i-ticket.gr & www.ticketarena.gr

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Art & Culture
Η οδύνη και η ομορφιά της δημιουργίας μέσα από το βλέμμα της Juliette Binoche
Στην Πόλη
Athens Bike Festival 2026: Δύο μέρες γεμάτες ποδήλατο στο Πεδίον του Άρεως
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Μουσικά Νέα
Borderline Festival 2026: Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready
Εικαστικά
WOW Athens 2026: Οι εκθέσεις και οι περφόρμανς του φεστιβάλ που δίνουν φωνή στην έμφυλη εμπειρία
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Στις 10 κορυφαίες «πρακτικές πολιτιστικής κληρονομιάς» του European Heritage Hub
Art & Culture
Υπάρχουν τέχνες που πεθαίνουν; H Juliette Binoche μάς έδωσε την καλύτερη απάντηση
Βιβλία
Λάσλο Κρασναχορκάι: Ο σπουδαίος Νομπελίστας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας
Art & Culture
Ας είναι η νοσταλγία εκείνη που θα μας “σκοτώσει”: Οι μέρες μας στο 28ο ΦΝΘ