MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Jacques Martial: “Το πάρκο της Βιλλέτ, μια αστική και ανθρώπινη εμπειρία στον 21ο αιώνα”

Για το Πάρκο της Βιλλέτ στο Παρίσι (σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα του Μουσείου της Ακρόπολης Bernard Tschumi) θα μιλήσει στο κοινό του Megaron Plus, ο Ζακ Μαρσιάλ, Πρόεδρος του Πάρκου από το 2006, τη Δευτέρα 30 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Στην ομιλία του, που έχει τίτλο “Το πάρκο της Βιλλέτ, μια αστική και ανθρώπινη εμπειρία στον 21ο αιώνα”, ο Πρόεδρος του Πάρκου και διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζακ Μαρσιάλ, θα παρουσιάσει τις σκέψεις του γι’ αυτό τον πρότυπο χώρο πολιτισμού και αναψυχής, που έβαλε τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα στο καλλιτεχνικό τοπίο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το Πάρκο της Βιλλέτ, αποτελεί πρότυπο χωροταξικής οργάνωσης και αρχιτεκτονικής. Σχεδιάστηκε από τον Γαλλοελβετό αρχιτέκτονα του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Μπερνάρ Τσουμί. Όπως δηλώνει ο Ζακ Μαρσιάλ, επιθυμία του, μέσα από τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στη Βιλλέτ, είναι «να προβάλει τις κουλτούρες του περιθωρίου και της pεριφέρειας, kai να προωθήσει την πολιτιστική επικοινωνία μέσα από κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας».

Ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζακ Μαρσιάλ, που γεννήθηκε το 1955 στην περιοχή Βαλ-ντε- Μαρν στα περίχωρα του Παρισιού, είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, με αδιάλειπτη παρουσία εδώ και τριάντα χρόνια στον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Με οικογενειακή καταγωγή από τις Αντίλλες, σπούδασε υποκριτική και θέατρο στη γαλλική πρωτεύουσα υπό την καθοδήγηση των Ζωρζ Ουιλσόν, Ζαν-Πωλ Ρουσσιγιόν και Ιρίνα Μπρουκ. Επιπλέον, ο Ζακ Μαρσιάλ είναι εμπνευστής του φορέα Rond Point des Cultures (Σημείο Συνάντησης  Πολιτισμών), που διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την προβολή της δημιουργικότητας διαφόρων μειονοτικών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών ομάδων. Από το 2005 είναι διευθυντής του Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου Γαλλικών Υπερπόντιων Περιοχών (RFO).

Στα γαλλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση

Έναρξη: 18:00

Είσοδος με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 17:00.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b