MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Outview Film Festival για όλα τα γούστα

Το Outview Film Festival επιστρέφει για την 6η του χρονιά με ένα δεκαήμερο γεμάτο ταινίες, πρεμιέρες, events, parties, εκθέσεις και πολλά ακόμη, τα οποία θα παρουσιαστούν στο Ινστιτούτο Θερβάντες.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Φέτος το φεστιβάλ έχει γεύση από Ισραήλ. Ο σκηνοθέτης Tomer Heymann με την πιο πρόσφατη ταινία του, «The Queen Has No Crown», θα είναι από τους επίτιμους καλεσμένους για να την παρουσιάσει. Ο διευθυντής του Tel Aviv LGBT Film Festival Yair Hochner, έχει ετοιμάσει 2 σειρές Ισραηλινών ταινιών μικρού μήκους for Boys & Girls, ενώ έκπληξη προκαλούν 2 Performers που θα καταπλήξουν όλους και όλες στο Israeli πάρτι που θα ακολουθήσει.

Ένας ακόμη καλεσμένος είναι ο Καναδός σκηνοθέτης Thom Fitzgerald, ο οποίος θα παρουσιάσει μια ρετροσπεκτίβα των ταινιών του από το «Beefcake» του 1998 μέχρι και την πιο πρόσφατη ταινία του «Cloudburst» με την Ολυμπία Δουκάκη που είναι και η εναρκτήρια ταινία στο αντίστοιχο LGBT Festival του Λονδίνου.

Επίσης, θα προβληθεί η ταινία «Weekend» που έχει σαρώσει βραβεία σε όποιο φεστιβάλ και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. H προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη του «Weekend», Andrew Haigh, «Greek Pete» προβλήθηκε στο Outview Film Festival του 2010.

Ακολουθούν «λογοτεχνικές» βραδιές με ταινίες αφιερωμένες σε αγαπημένους LGBT συγγραφείς. Το ντοκιμαντέρ «Revealing Mr. Maugham» αποκαλύπτει μυστικά για την ζωή του κλασικού συγγραφέα Σώμερσετ Μωμ ενώ η ζωή του Κρίστοφερ Ίσεργουντ, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός ειδικά μετά την μεταφορά του βιβλίου του «A Single Man» με τον Colin Firth, όταν ζούσε στο Βερολίνο, απαθανατίζεται στην ταινία που θα δούμε στο Outview, «Christopher and his kind».

Οι προβολές περιλαμβάνουν και το βασισμένο στο βιβλίο της Sarah Waters, «The Night Watch» παραγωγής BBC αλλά και την επίσης παραγωγής BBC ταινία «Daphne» για τις παράλληλες σχέσεις της συγγραφέως Δάφνης Ντι Μωριέ με γυναίκες.

Βέβαια, κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος γιατί το φεστιβάλ έχει προνοήσει και για τους λάτρεις του Bollywood. Έτσι, Η πρώτη γκέι Bollywood ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα με καλεσμένους τους 2 πρωταγωνιστές της ταινίας, οι οποίοι έχουν ετοιμάσουν ένα ξέφρενο Bollywood party στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Διάρκεια: 3 – 13 Μαϊου
Ινστιτούτο Θερβάντες: Μητροπόλεως 23, Αθήνα – Μετρό Σύνταγμα

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b